© Patrick De Roo

Handelaars boos om terreurmaatregelen Laundry Day

De Blancefloerlaan op Linkeroever wordt zaterdag tijdens het festival Laundry Day volledig afgesloten voor auto’s. Een uitzonderlijke maatregel, als gevolg van de aanslag in Nice. De handelaars van de straat - van Antwerp Bowling tot dagbladhandel Regatta - zijn niet te spreken over de maatregel. “Zonder overleg worden we voor een voldongen feit geplaatst.”

koen debeuckeleer

De zaken die zich op de Blancefloerlaan, tussen de Halewijnlaan en de oprit van de autostrade, bevinden, zitten met de handen in het haar. “Vrijdag kregen we het bericht dat onze straat tijdens Laundry Day (Zaterdag 3 september op de Middenvijver, red.) volledig zal worden afgesloten en dat onze bezoekers niet met de wagen naar het bowlingcomplex kunnen rijden”, zegt Filip Meeus van Antwerp Bowling.

“Onze klanten worden op die manier verplicht om in Zwijndrecht of aan Sint-Anneke te parkeren en verder te voet te komen. De tramhalte Sporthal zal immers een hele dag lang worden afgesloten.” De zaakvoerder ziet zich genoodzaakt om tientallen bowlers en eters af te bellen. “We wilden er nochtans een echt feestweekend van maken.”

De zaakvoerders en de bewoners krijgen elk twee doorgangskaarten en twee extra bewijzen voor mogelijke bezoekers. Volgens de stad Antwerpen vereist het huidige dreigingsniveau uitzonderlijke maatregelen. “Op de Blancefloerlaan is er heel wat passage”, laat de woordvoerder van burgemeester Bart De Wever weten. “Naar aanleiding van de aanslag in Nice hebben we besloten om de straat tussen de Halewijnlaan en de oprit van de autostrade af te zetten.”

Ook de afrit van Linkeroever wordt in de richting van Gent afgesloten. De maatregel geldt van zaterdagochtend om 6u tot zondagochtend om 8u.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

© Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER