Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Meer dan zestig everzwijnen geschoten tijdens drijfjacht in Hechtel-Eksel

HechtelEen drijfjacht aan beide zijden van de Kamperbaan (N73) in Hechtel-Eksel kende zaterdag een groot succes, want er werden volgens burgemeester Jan Dalemans meer dan zestig everzwijnen geschoten. De grote populatie aan everzwijnen vormt een plaag voor de omgeving en de inwoners. Zo veroorzaken de beesten schade in de tuinen van bewoners en op de sportterreinen van het Don Boscocollege. Joggers of wandelaars worden geregeld met de dieren geconfronteerd. 

75 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Waw! Goe gedaan mannen.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Ik snap dat jacht nodig is om de populatie op peil te houden, maar drijfjacht en het afschieten van biggen vind ik er ver over! Jacht moet goed gebeuren en niet door een stel schietgrage hobbyisten!
  • censor

    6 jaar geleden
    ten tijde van Obelix waren bossen wouden....uitgestrekt....een evertje meer of min, er was praktisch geen landbouw voor vernielingen...enkel een "potagère" voor soep en everzwijn.
  • Carl Kempeneer

    6 jaar geleden
    Achterlijk en belachelijk en zo passé...er liggen zelfs biggen tussen, dit zijn geen jagers maar mensen met de boerenmentaliteit van 100 jaar geleden. Zo'n onkundige mensen en degenen die dit ondersteunen kan je met een beetje intellect in je lijf moeilijk serieus nemen....
  • maxim vanderveken

    6 jaar geleden
    Er is maar 1 plaag en das de mens!