Direct naar artikelinhoud

Assist van Adnan Januzaj levert Real Sociedad geen punten op - Mirallas onderuit in Leicester

Assist van Adnan Januzaj levert Real Sociedad geen punten op - Mirallas onderuit in Leicester
Beeld photo_news

Cagliari gaat onderuit bij Torino

Cagliari heeft op de elfde speeldag in de Italiaanse Serie A met 2-1 verloren op het veld van Torino. Senna Miangue startte bij de bezoekers op de bank, maar kwam in de 77e minuut tussen de lijnen.

Cagliari was op het halfuur nochtans op voorsprong gekomen via Nicolo Barella. Nog voor de eerste helft verstreken was, maakte Iago Falque (40.) gelijk. Invaller Joel Chukwuma Obi (66.) scoorde het winnende doelpunt. In de blessuretijd kreeg Miangue nog geel voor een late tackle. Cagliari staat veertiende in de stand, Torino rukt op naar de negende stek.

Cagliari gaat onderuit bij Torino
Beeld epa

Gertjan Verbeek trainer en technisch manager FC Twente

Gertjan Verbeek is de nieuwe trainer en technisch manager van de Nederlandse eersteklasser FC Twente. Hij ondertekent een contract tot aan de zomer van 2019. Jan de Jonge komt met Verbeek mee en wordt als assistent-trainer toegevoegd aan de staf van de eerste selectie van de club uit Enschede.

Verbeek is de opvolger van René Hake, die wegens teleurstellende resultaten plaats moest maken bij de huidige nummer dertien van de Eredivisie. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag trainer wou worden bij FC Twente. Verbeek werd in de voorbereiding op dit seizoen ontslagen bij de Duitse club VfL Bochum, waarbij hij 2,5 jaar had gewerkt. De oud-profvoetballer werkte eerder als trainer bij Heracles Almelo (twee periodes), sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en het Duitse 1. FC Nürnberg.

Gertjan Verbeek trainer en technisch manager FC Twente
Beeld epa

Eerste verlies Galatasaray met Denayer

Galatasaray heeft op de tiende speeldag in de Turkse voetbalcompetitie een 2-1 nederlaag geleden op het veld van Trabzonspor. Gala, dat wel nog steeds de stand aanvoert, ging zo voor het eerst dit seizoen onderuit in de Süper Lig. Op slag van rust moesten beide ploegen met tien man voort. Olcay Sahan (Trabzon) en Sofiane Feghouli (Gala) werden na een opstootje van het veld gestuurd. De thuisploeg kwam in de tweede helft op een dubbele voorsprong via Dame N'Doye (49') en Yusuf Yazici (69'). Garry Rodrigues (83') scoorde de aansluitingstreffer voor Galatasaray, dat de potige match beëindigde met negen spelers. Ook Badou Ndiaye werd nog uitgesloten. Trabzon, dat klimt naar de elfde plaats, speelde zonder Theo Bongonda. Jason Denayer maakte de partij vol bij Gala, dat met een voorsprong van drie punten op Basaksehir leider blijft.

Nog in Turkije ging Antalyaspor met 4-0 onderuit bij Bursaspor. Doelman Ruud Boffin kon Mikel Agu (37'), Aziz Behich (46'), Jires Kembo-Ekoko (69') en Pablo Martin Batalla (90') niet van het scorebord houden. Antalya speelde de hele tweede helft met een man minder, nadat Sandro een rode kaart had gekregen. Bursaspor is zevende in de stand, Antalyaspor staat net boven de degradatiestreep op de vijftiende plaats.

Bayern - Dortmund in Duitse beker

De loting voor de achtste finales van de Duitse bekercompetitie heeft een absolute kraker opgeleverd. Landskampioen Bayern München kijkt titelconcurrent en bekerhouder Borussia Dortmund op 19 december in de ogen voor een plaats in de kwartfinales. De wegen van de Duitse grootmachten kruisten elkaar sinds 2012 elk bekerseizoen. Drie keer bekampten ze elkaar in de finale. Dortmund nam de beker in 2012 mee naar huis, Bayern versloeg de rivaal in 2014 en 2016. In 2015 en 2017 trokken de Borussen in de halve finales aan het langste eind. De Rekordmeister schakelde Dortmund in 2013 dan weer uit in de kwartfinales.

Divock Origi, Koen Casteels en Landry Dimata nemen het met Wolfsburg op tegen tweedeklasser Nürnberg. Borussia Mönchengladbach en Thorgan Hazard lootten Bayer Leverkusen. Het Stuttgart van Orel Mangala gaat op bezoek bij Mainz. De finale van de DFB Pokal gaat door op 19 mei 2018 in Berlijn. Bayern München is met achttien bekerzeges de absolute recordhouder. Vorig jaar ging de beker evenwel naar Borussia, dat Eintracht Frankfurt versloeg met 2-1.

Loting achtste finales:
Mainz - VfB Stuttgart
Nürnberg (D2) - Wolfsburg
Bayern München - Borussia Dortmund
Heidenheim (D2) - Eintracht Frankfurt
Werder Bremen - Freiburg
Paderborn (D3) - Ingolstadt (D2)
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen
Schalke - Keulen

Kevin Mirallas verliest met Everton in Leicester

Everton slaagt er maar niet in de negatieve spiraal te doorbreken. De Toffees verloren op de tiende speeldag in de Engelse Premier League met 2-0 op het veld van Leicester City. Het is al de zesde competitienederlaag voor Everton.

Everton ontfermde zich over het leer, maar kwam twee vroege doelpunten niet meer te boven. Jamie Vardy (18.) rondde een counter netjes af, Jonjoe Kenny (29.) werkte het leer ongelukkig in eigen doel. De Toffees dreigden mede dankzij een bedrijvige Kevin Mirallas, die zijn eerste basisplaats kreeg in het huidige Premier League-seizoen. Scoren lukte evenwel niet. In de tweede helft hield interim-coach David Unsworth Mirallas en de pijlsnelle Aaron Lennon verrassend aan de kant. Everton kwam in de slotfase nog goed weg, Vicente Iborra liet de 3-0 liggen.

Claude Puel debuteert als coach van Leicester City met een zege. Na een reeks van 7 op 9 staan de Foxes zo op een elfde stek. Everton bezet de achttiende plaats, net onder de degradatiestreep.

Kevin Mirallas verliest met Everton in Leicester
Beeld afp

Assist Januzaj volstaat niet voor Sociedad

Adnan Januzaj heeft vandaag met Real Sociedad een 2-1 nederlaag geleden bij Getafe op de tiende speeldag in de Spaanse Primera Division. Janunzaj leverde na vijf minuten de assist voor de 0-1. Mikel Oyarzabal werkte af.

Na een uur werd Januzaj vervangen. De 0-1 stond toen nog op het bord. Angel Rodriguez (78e) en Jorge Molina( 84e, pen) bezorgden Getafe alsnog de drie punten.

Op de 11e speeldag in de Italiaanse Serie A boekte Lazio Roma een ruime 1-5 zege op het veld van rode lantaarn Benevento (1-5), dat nog altijd geen enkel punt sprokkelde. Jordan Lukaku mocht in de 58e minuut bij 1-3 invallen.

Assist Januzaj volstaat niet voor Sociedad
Beeld epa

Penaltytreffer van Loris Brogno verlost Sparta van rode lantaarn

Sparta heeft op de tiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie de rode lantaarn doorgegeven aan Roda JC. De Rotterdammers wonnen voor eigen publiek met 2-1 tegen Groningen. Loris Brogno scoorde het winnende doelpunt vanaf de penaltystip.

Sparta kwam in Het Kasteel op voorsprong dankzij Robert Mühren (22.), die voor twee seizoenen gehuurd wordt van Zulte Waregem. Ludovit Reis (36.) profiteerde van heel veel ruimte en hing de bordjes in evenwicht. Na een overtreding in het strafschopgebied op Mühren legde Brogno (43.) de 2-1 eindstand vast. De zoon van Dante Brogno werd in minuut 70 gewisseld voor Mark Veenhoven, die rood pakte in de slotminuut. Ryan Sanusi maakte wel de match vol voor Sparta, dat zijn tweede competitiezege boekt en van de laatste naar de vijftiende plaats klimt. Groningen is veertiende.

Stijn Vreven en NAC Breda keren na drie competitienederlagen op rij terug met een punt uit Utrecht. Het duel eindigde op 2-2. Bij de thuisploeg speelde Cyriel Dessers 70 minuten mee. Vreven had voor Arno Verschueren opnieuw een basisplaats in petto. De middenvelder maakte de match vol bij NAC, dat op de voorlaatste plaats vertoeft. Utrecht is negende.

AZ won met 1-2 op het veld van Heerenveen. Guus Til (73. en 90.) zorgde na de openingsgoal van Michel Vlap (21.) met twee treffers voor de ommekeer. Stijn Wuytens mocht van John van den Brom de hele wedstrijd spelen. AZ rukt op naar de vierde plaats, Heerenveen is negende.

Penaltytreffer van Loris Brogno verlost Sparta van rode lantaarn
Beeld anp