Honden mogen niet plonsen omdat buitenzwembad langer open blijft

© hh

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Heel wat mensen met viervoeters hadden zich verheugd op de ‘Doggy Splash Day’. Het buitenzwembad zou morgen donderdag opengesteld worden voor honden en baasjes, nadat het bad de laatste keer voor het publiek toegankelijk was geweest. Maar omdat het buitenzwembad langer openblijft, kan de zwempartij om hygiënische redenen niet doorgaan.

STEPHANIE DEMASURE

Vzw De Natte Neuzen was erg enthousiast over de ‘Doggy Splash Day’. “We gaan al een vijftal jaar naar dit soort evenementen in Nederland. Maar in België zijn ze onbestaand. We waren uiteraard door het dolle heen toen we de steun van het stadsbestuur en het zwembad kregen om dat hier voor het eerst te organiseren”, zegt voorzitter van de vzw Carine Vanlerberghe.

“Wij waren niet alleen, want we kregen veel positieve reacties. Een honderdtal hondenliefhebbers liet al weten dat ze zouden komen zwemmen. Dat maakt het net zo jammer dat ons evenement niet kan doorgaan.”

Het stadsbestuur moest de vergunning voor het gebruik van het buitenbad intrekken na een klacht van het overheidsagentschap Zorg en Gezondheid, afdeling Preventie. “Volgens de Vlarem, het Vlaams reglement voor de milieuvergunning, is het verboden om honden in een zwembad te laten en daar de volgende dag opnieuw mensen in te laten zwemmen”, legt woordvoerder Joris Moonens uit. “De afgelasting van het evenement gebeurt dus vanuit hygiënische overwegingen.”

Het Izegems binnenzwembad sloot de deuren op 15 augustus voor hoognodige renovatiewerken. “Het binnenbad kan nog niet open, dus kunnen bezoekers langer in het buitenzwembad terecht”, zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “De Commissie Sport had maanden geleden toegezegd voor de Doggy Splash, in de veronderstelling dat het zwembad daarna zou gesloten worden. Nu de timing uitloopt, kunnen we niet anders dan die vergunning weer intrekken.”

Eventueel andere datum

“Het is spijtig dat zo een prachtige samenwerking niet kan doorgaan. We kregen meteen de steun van het zwembad en van de stad Izegem. Daarvoor willen we hen zeker nogmaals bedanken. Deze beslissing is van hogerhand opgelegd. We moeten ons daar dan ook bij neerleggen. We bekijken wel nog of de Doggy Splash eventueel eenmalig kan ingepland worden op een later moment, als het buitenbad alsnog dicht gaat”, aldus Vanlerberghe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen