Zo grimmig ging het er zondagavond aan toe in Antwerpen

© VTM

Er zijn beelden opgedoken van de rellen op de Antwerpse Brederostraat zondagavond. Ongeveer honderd amokmakers ging elkaar te lijf met stokken en staven. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft intussen een samenscholingsverbod uitgeroepen.

jdb

De incidenten begonnen zondagavond iets voor half zes in de Brederodestraat. Aanleiding was de passage van een bus van de pro-Koerdische partij PKK in de buurt van de Brederodestraat, waar veel mensen van Turkse afkomst wonen.

De politie kwam massaal ter plaatse en escorteerde de bus uit de wijk, richting de Noorderlaan. De bus werd daarbij bekogeld. Zeven personen raakten gewond, niemand was er ernstig aan toe. Eén agent liep verwondingen op nadat hij een steen tegen het lichaam kreeg.

Wat later werd een man met een Turkse vlag door de politie overmeesterd, waarna er weer een relletje uitbrak. Ook rond 22 uur werd het opnieuw onrustig. Toen trokken relschoppers naar een pitabar die werd verweten met de inzittenden van de bus te hebben ‘samengespannen’.

Naar aanleiding van de rellen heeft burgemeester van Antwerpen Bart De Wever zondagavond een samenscholingsverbod van minstens een week afgekondigd “om de orde te herstellen en de veiligheid van de Antwerpenaren te waarborgen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen