Meer variatie en verrassing in je bord? 5 tips om je culinaire week te plannen
Mama / papa, wat eten we vandaag? Iedereen herkent die vraag, toch? Wie de kriebels krijgt van deze dagdagelijkse vraag, helpen we graag een handje. Met de volgende vijf tips stel jij je weekmenu volgende week op zonder al te veel moeite. Ready, set, cook!
Tip 1: Scan, print, knip en scheur
Kookboeken, magazines, blogs, ... Als je jouw ogen openhoudt, vind je overal inspiratie om gevarieerd te koken. Belangrijk is wel dat je al die inspiratie gestructureerd bijhoudt, zodat je weet waar je wat kan vinden wanneer je het nodig hebt. Maak bijvoorbeeld een mapje ‘Weekmenu’ op je computer of een inspirerend prikbord op Pinterest. Of pak het lekker ouderwets aan: scan, print, knip en scheur. Verzamel al je recepten in een leuke doos en laat een onschuldige hand er elke week vijf, zes of zeven uittrekken.
Tip: Veel supermarkten bieden gratis kookmagazines aan. Check bijvoorbeeld Simply You van Carrefour. Je vindt het magazine maandelijks aan de kassa van je favoriete supermarkt.
Tip 2: Kook met én voor elkaar
Het is niet omdat jij de kok(in) des huizes bent, dat je ook alle recepten moet bedenken. Vraag culinaire inspiratie aan je partner, kinderen, ... Zo vermijd je ineens het gemopper van je huisgenoten als je iets op tafel zet dat ze niet lusten. En geef toe: niks leukers dan elkaars lievelingsgerecht klaarmaken, toch? Organiseer je een etentje? Laat iedereen dan iets meebrengen. Zo leer je in een handomdraai weer wat nieuwe ingrediënten en gerechten kennen.
Tip 3: Vaste dagen
Sommigen vinden het leuk om in thema’s te koken. Bijvoorbeeld: maandag pastadag, woensdag stoempdag, vrijdag visdag. Het klinkt misschien eentonig, maar dat is het allesbehalve. Binnen je gekozen thema kan je namelijk eindeloos variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van gnocchi met gehakt, macaroni met pancetta of spaghetti al limone op maandag pastadag? Themadagen zijn trouwens héél populair bij kinderen. Het biedt hen een extra houvast tijdens hectische schooldagen en geeft de kleintjes elke week iets om naar uit te kijken.
Tip 4: Keep it simple!
Kook met basics uit je voorraadkast (bv. pasta, rijst, quinoa, ...) en vul die aan met seizoensverse extra’s. Ga in de herfst bijvoorbeeld voor aardpeer, andijvie, kool, knolselder, paddenstoelen, pastinaak of pompoen. Vul je fruitmand met druiven, mandarijnen, noten en zet eens een lekker stukje wild op je menu. Geen idee wat er seizoensvers is? Laat je inspireren door de promo’s van je favoriete supermarkt.
Tip: vergeet geen restjes te verwerken in je gerechten. Wie voor vijf dagen koopt, heeft vaak genoeg voor zeven dagen.
Tip 5: Bestel een maaltijdbox
De populariteit van maaltijdboxen blijft stijgen en dat is geen wonder, want het is ongelooflijk lekker, snel en eenvoudig. In één box vind je alle ingrediënten om een week lang gevarieerd te koken. Zo win je niet alleen kostbare tijd, maar kook je vaak ook met meer afwisseling en gezonder. Laat je eens inspireren door de simply you box van Carrefour. Je ontvangt nu zelfs 10 euro korting op je eerste bestelling!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
Independer
Mag je als huurder of eigenaar barbecueën op het terras van een appartementsgebouw?
Met de zomer in het vizier, verheug je je vast al op een gezellige barbecue op het terras van je appartement… tenminste, als een beperkende wetgeving geen roet in het eten strooit. Wat mag je als bewoner wel of niet op het terras van je flat? Independer.be pluist het uit. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
Zoals elk jaar onthult maaltijdbezorgingsdienst Deliveroo welke gerechten uit zijn catalogus het populairst waren. Wat opvalt als we de top tien bekijken? In 2021 vielen we met z’n allen als een blok voor een best gezonde maaltijd. En ook een gerecht uit Gent haalde het lijstje. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
HLN Shop
Je auto wassen met de hogedrukreiniger: een slim idee?
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer