De afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont neemt Belgisch advocaat Paul Bekaert onder de arm.
Volledig scherm
De afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont neemt Belgisch advocaat Paul Bekaert onder de arm. © RV & Reuters

Puigdemont neemt Belgische advocaat onder de arm: "Nog niets beslist over politiek asiel"

UpdateDe ontslagen Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is in het grootste geheim naar Brussel afgereisd. Volgens Spaanse media zou hij hier, samen met een vijftal ministers, asiel willen aanvragen. Intussen is bekendgemaakt dat Puigdemont de Belgische advocaat Paul Bekaert onder de arm genomen heeft. De twee hebben deze namiddag contact gehad.

  1. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge
  2. HET DUEL. Hedebouw (PVDA) en Ongena (Open Vld) over rijkentaks: “Mark Couckes van de wereld trekken weg, enkel Jos en Maria blijven over”
    80

    HET DUEL. Hedebouw (PVDA) en Ongena (Open Vld) over rijkentaks: “Mark Couckes van de wereld trekken weg, enkel Jos en Maria blijven over”

    Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM Nieuws. Vandaag in ‘Het Duel’: communisten versus liberalen. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw verdedigde fel zijn plannen voor de begroting tegen Open Vld-voorzitter Tom Ongena. Die laatste kon uitleggen waarom onder de regering van partijgenoot Alexander De Croo de tekorten de pan uit swingden. “Ik ben blij dat we toen ingrepen. Anders hadden we nu een krimpende economie gehad.”