© AFP

US OPEN. Zusjes Williams vieren record, nieuw opslagrecord bij de mannen

Venus Williams heeft dinsdag in New York een grandslamrecord gevierd met een zwaarbevochten overwinning. De 36-jarige Amerikaanse begon bij het US Open aan haar 72ste majortoernooi. Daarmee passeerde ze haar landgenote Amy Frazier, die in haar loopbaan van 1987 tot 2006 op 71 deelnames aan grandslamtoernooien eindigde.

vml

De als zesde geplaatste Venus Williams, de oudere zus van nummer één Serena Williams, versloeg in het Arthur Ashe Stadium de Oekraïense Katerina Kozlova in drie sets: 6-2, 5-7 en 6-4. De partij duurde liefst 2 uur en 42 minuten.

Venus Williams maakte in 1997 haar debuut op het US Open. Ze haalde toen meteen de finale. In 2000 en 2001 schreef Venus Williams het laatste grandslam van het seizoen voor eigen publiek op haar naam. Vorig jaar bereikte de zevenvoudige majorwinnaar nog de kwartfinales in New York.

Sinds haar debuutjaar in 1997 miste Venus Williams slechts acht grandslamtoernooien.

Ook Serena door naar tweede ronde

Ook Serena Williams heeft moeiteloos de tweede ronde bereikt. De als eerste geplaatste tennisster had genoeg aan twee sets (6-3, 6-3) om af te rekenen met Russin Ekaterina Makarova (WTA 29)

© AFP

“Ik ben goed gewonnen aan de wedstrijd, dat is wat ik moest doen tegen een tegenstander van haar niveau”, aldus Williams. In de volgende ronde neemt de Amerikaanse het op tegen haar landgenote Vania King (WTA 87).

Geen problemen voor Radwanska

De Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 4) ondervond geen problemen met de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 138) en stootte na twee keer 6-1 door naar de tweede ronde.

© USA Today Sports

Murray heeft amper 52 minuten nodig

Andy Murray (ATP 2) heeft zich bij de mannen vlot geplaatst voor de tweede ronde. Het tweede reekshoofd op Flushing Meadows haalde het in de openingsronde in drie sets (6-3 en twee keer 6-2) van de Tsjech Lukas Rosol (ATP 81). De wedstrijd duurde amper 52 minuten. De olympische kampioen en Wimbledon-winnaar neemt het in de tweede ronde op tegen de Spanjaard Marcel Granollers (ATP 45).

© AFP

Karlovic slaat 61 (!) aces

De Kroaat Ivo Karlovic (ATP 23) was dan weer goed voor een record in New York. In een spectaculaire vijfsetter (4-6, 7-6 (7/4), 6-7 (4/7), 7-6 (7/5), 7-5) tegen Taiwanees Lu Yen-hsun (ATP 73) sloeg Karlovic liefst 61 aces, waarmee hij beter deed dan de 49 aces van de Nederlander Richard Krajicek in 1999. Het 37-jarige opslagkanon lukte in zijn carrière al meer dan 11.000 aces.

© AP

Programma dag drie

De belangrijkste wedstrijden op het programma voor de derde dag, de eerste wedstrijden starten om 17u00:

Arthur Ashe:

Petra Kvitova (Tsj/14) - Cagla Buyukakcay (Tur)

Niet voor 19u00:

Caroline Wozniacki (Den) - Svetlana Kuznetsova (Rus/9)

Novak Djokovic (Ser/1) - Jiri Vesely (Tsj)

Niet voor 1u00:

Anastasija Sevastova (Let) - Garbine Muguruza (Spa/3)

Rafael Nadal (Spa/4) - Andreas Seppi (Ita)

Court Louis Armstrong:

Roberta Vinci (Ita/7) - Christina McHale (VSt)

John Isner (VSt/20) - Steve Darcis (Bel)

Mirjana Lucic-Baroni (Kro) - Angelique Kerber (Dui/2)

Jack Sock (VSt/26) - Mischa Zverev (Dui)

Grandstand:

Vasek Pospisil (Can) - Kevin Anderson (ZAf/23)

Ryan Harrison (VSt) - Milos Raonic (Can/5)

Shelby Rogers (VSt) - Catherine Bellis (VSt)

Niet voor 23u30:

Madison Keys (VSt/8) - Kayla Day (VSt)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer