Nog steeds technische problemen bij Tax-on-web: “Boekhouders zitten met de handen in het haar”

© BELGA

De problemen met Tax-on-web blijven aanhouden. Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen zitten heel wat boekhouders dan ook met handen in het haar. “Zij zullen wellicht de deadline van 6 november niet halen”, klinkt het.

jdb

Wie zijn aangifte voor de personenbelasting laat invullen door een boekhouder, had in principe de tijd om die in te dienen tot en met donderdag 26 oktober. Maar de voorbije weken waren er tal van technische problemen met de Tax-on-web-applicatie, waardoor de aangifte niet of slechts gedeeltelijk kon gebeuren.

Het bevoegde kabinet Van Overtveldt (N-VA) heeft daarom eerder al uitstel gegeven tot 6 november. Maar omwille van de aanhoudende problemen én de tussenliggende herfstvakantie vrezen het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) en de Koninklijke Vereniging van Accountants en Boekhouders van Belgie (KVABB) dat heel wat boekhouders ook die nieuwe deadline niet zullen halen.

Herfstvakantie

“NSZ en KVABB worden overstelpt door boekhouders die de aangiftes maar niet ingevuld krijgen via Tax-on-web. Ook dit weekend en maandag werkt het systeem meer niet dan wel. Niet alleen zorgt dit voor frustraties maar ook voor paniekreacties bij heel wat boekhouders, zeker zij die enkele dagen verlof hebben genomen in de herfstvakantie”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Daarom vragen we aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) om de aangiftetermijn opnieuw te verlengen tot en met 13 november.”

FOD Financiën is op de hoogte van de technische problemen en de vraag van het NSZ. “Maar de boekhouders hebben nog tijd tot 6 november. Voorlopig zijn er dus nog geen plannen om de deadline op te schuiven”, klinkt het bij Francis Adyns van de FOD Financiën.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen