BART LEYE
Volledig scherm
© BART LEYE

Buurtcomités Brussels Airport willen geluidshinder tegengaan met taks van 6 euro per passagier

De buurtcomités van de omwonenden rond Brussels Airport hebben 20 maatregelen opgesteld die ervoor moeten zorgen dat het aantal slachtoffers van de geluidshinder met drie kwart vermindert, van 180.000 tot minder dan 50.000. Het pakketje voorstellen - waaronder een taks van 6 euro per passagier bij vertrek en aankomst op de luchthaven - is intussen overgemaakt aan minister van Mobiliteit François Bellot (MR). De maatregelen hebben "geen economische impact", maken de verenigingen zich sterk.

58 reacties

  • Julien Van Cortenberg

    6 jaar geleden
    Ok vlieghaven sluiten en de klagers de werkloosheidsuitkering van alle getroffenen laten betalen . Wat als er straks dan nog een trein in hun achtertuintje voorbijraasd? Nmbs opdoeken?
  • Kevin Cannoot

    6 jaar geleden
    Ziekelijk ! Zie ons hier al aan de NMBS € 6/passagier vragen. Die gaan content zijn. Ter info voor de klagers, eerste trein iets na 5u, laatste trein om 0u30 and I like it. Hebben ervoor gekozen om dat te liken.
  • jef vermeulen

    6 jaar geleden
    Dan wil ik ook trekken uit dat fonds. Sinds de vliegroutes verschoven zijn, heeft Vlaanderen veel meer last dan vroeger van laag overvliegende vliegtuigen. Daar heb ik zelf niet voor gekozen. Als je zelf eerst aan de luchthaven gaat wonen, moet je achteraf geen geld komen eisen.
  • alex waelput

    6 jaar geleden
    Eindelijk geven die buurtcomités toe dat het hen om het geld te doen is. Nu nog de hostesses aan boord van die vliegtuigen opeisen en we zijn er!
  • Axel Van Bellingen

    6 jaar geleden
    Als zij een vliegtuig nodig hebben is de geluidshinder geen probleem,maar als iemand anders het vliegtuig neemt daarentegen.Die luchthaven is daar al van tijdens de oorlog,nu dat de vliegtuigen minder lawaai maken dan toen is er ineens een probleem,ik woon al heel m'n leven onder de oostelijke aanvliegroute (de meest gebruikte) en heb er nooit last van.