Acute MS-aanval van HAZODI-klokkenluidster is een arbeidsongeval

De Hasseltse arbeidsrechtbank heeft geoordeeld dat de acute MS-aanval die HAZODI-klokkenluidster Anita Vanoppen kreeg wel degelijk een arbeidsongeval was. De toenmalige politiecommissaris van de politiezone HAZODI, Michel Beckers, wilde het incident niet erkennen en aangeven als een arbeidsongeval maar krijgt nu ongelijk van de arbeidsrechtbank.

In 2009 brengen vier burgerpersoneelsleden, waaronder Vanoppen, een graaicultuur bij de Hasseltse politie naar buiten nadat ze door politiemensen vervangen worden uit hun leidinggevende functies. Tijdens een uit de hand gelopen discussie kreeg Vanoppen als MS-patiënt een acute aanval. De onthullingen van de vier klokkenluiders zorgden voor een juridische veldslag die nog steeds loopt. De arbeidsrechtbank heeft nu een deskundige aangesteld om de effectief geleden schade te bepalen.

Op 16 januari worden de debatten in de zaak van één van de andere klokkenluiders tegen de politiezone over pesterijen op het werk heropend. Vera Vrancken moet na een vonnis in april bewijzen dat haar depressie een gevolg is van de pesterijen tijdens haar tewerkstelling bij de politie. Het korps en de politiezone Limburg Hoofdstad (de vroegere politiezone HAZODI) moet tegen dan van de rechter ook een nieuw voorstel formuleren in welke gepaste functie Vrancken opnieuw aan het werk kan bij de politie.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer