Door overlast werd zaterdag een jacht op everzwijnen georganiseerd in Hechtel en Leopoldsburg. Er werden maar liefst 56 dieren geschoten. De hele jachtperiode zullen zo'n 1.000 everzwijnen gedood worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Door overlast werd zaterdag een jacht op everzwijnen georganiseerd in Hechtel en Leopoldsburg. Er werden maar liefst 56 dieren geschoten. De hele jachtperiode zullen zo'n 1.000 everzwijnen gedood worden. © Mine Dalemans

Vlaanderen wordt wilder

Vlaanderen wordt wilder - toch wat dieren betreft. Everzwijnen hebben Limburg gekoloniseerd, met alle gevolgen vandien. Maar ook de populaties reeën, vossen, dassen, steenmarters en bevers groeien. Dus rijst de vraag: is er in Vlaanderen wel plaats genoeg voor al dat wild? "We zullen opnieuw moeten leren samenleven met wilde dieren."

36 reacties

  • Rudy De bakker

    7 jaar geleden
    Jagers die weerlooze dieren in het nauw letterlijk afknallen, vind dat die echt geen gevoel,en geen hart hebben.Raar volkje,die met hun groene aftandse uniformpjes. De lustige knallers.
  • delcroix jean-pierre

    7 jaar geleden
    Ja hoor, ik leef al 38 jaar met een wild dier. Grrrrrrrrrrr
  • Bob Simons

    7 jaar geleden
    Daar kan ik abseluut mee leven, liever die beesten dan al de rest die andere soort wezen ooit binnen gelaten hebben!!!
  • jintha peeters

    7 jaar geleden
    soms is jagen nodig maar ken genoeg jagers die alles afschieten zelfs roofvogels dus heb geen enkel respecht voor plezierjagers
  • Ahmed Zoupha

    7 jaar geleden
    Die dieren zijn alvast een minder grote bedreiging voor de mensheid dan de meeste politiekers. Wacht maar, er komt een tijd dat we nog content gaan zijn dat er zoveel wild is.