Brand in loods in Wilrijk: alle pistes nog open

In een loods van fort 7 in de Legerstraat in Wilrijk is maandagavond een brand ontstaan. In de loods wordt hout en stro opgeslagen, wat vermoedelijk vuur heeft gevat. Rond 20.30 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was.

BRIP

“De loods stond in lichterlaaie, onze korpsen waren met man en macht bezig om de brand te blussen”, zei Jasmien O van brandweer Antwerpen. “Rondom het fort is vooral bosgebied, dus er zijn weinig mensen die last hebben.”

De grote moeilijkheid die de brandweer ondervond was het vinden van water. “We hebben extra watertankwagens opgeroepen. Zowel de brandweer van zone Rand als van zone Rivierenland zijn aanwezig.”

Geurhinder

De brandweer kreeg ook meldingen van geurhinder in de omgeving van de A12 in Wilrijk. “Schakel de ventilatie uit en hou ramen en deuren gesloten bij hinder”, riep de Antwerpse brandweer op.

Alle toegangswegen naar het fort werden afgesloten. Rond 20.30 uur liet de brandweer verstaan dat de brand onder controle was. “Er is wel nog enkele uren werk om het hout en stro af te blussen”, luidde het.

Omdat er sprake was van asbest werd de evolutie van de brand heel nauwgezet opgevolgd. Tot de ochtend is de brandweer in de weer geweest met nablussen.

Alle pistes open

De stabiliteit van het gebouw is mogelijk aangetast. Daarom zal er een stabiliteitsonderzoek worden opgestart door de stadsingenieur. Het gerechtelijk lab zal proberen de oorzaak van de brand te achterhalen. Geen enkele piste kan uitgesloten worden, ook die van kwaad opzet niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER