Doodzieke Fransman leeft nog dankzij Vlaamse Elke: “Mooiste moment uit mijn leven sinds mijn bevalling”

© WAS

Eén langverwacht telefoontje, dat maakte Elke Verbesselt uit Willebroek zielsgelukkig. Vier jaar geleden besliste ze om zich te registreren als stamceldonor, vorig jaar kreeg ze telefoon dat er een match was met een doodzieke Fransman. “En nu blijkt hij gezond, een zalig gevoel!”

marijn sillis

1 op de 50.000. Zo weinig kans hebben patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan om een gepaste donor te vinden. Het lijkt een loterij, maar dankzij vrijwilligers die zich registreren, is er af en toe toch een match. Zoals dankzij de Willebroekse Elke Verbesselt (38).

Een maand na haar donatie werd Elke nog een laatste keer gecontroleerd in het UZA. Bij het laatste contact beloofden ze haar op de hoogte te houden over het verdere verloop. “Ik heb er het voorbije jaar zo goed als dagelijks aan gedacht”, vertelt Elke.

“Vorige week kreeg ik een telefoontje, aan de opgewekte stem wist ik meteen dat het goed nieuws was. De man leefde nog, dankzij mijn stamcellen. Ik was ontzettend blij! Het mooiste wat een mens kan meemaken, is een kind ter wereld zetten. Maar dit komt voor mij toch op plaats twee.”

Wie de Fransman precies was, mag de Willebroekse dame wettelijk gezien niet weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen