Ex-vriendin (21) krijgt drie jaar cel voor haataanval op homo’s

© BELGA

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Desirée Z. (21) uit Evere veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één jaar met uitstel, voor homofoob geweld. Eind vorig jaar had ze samen met twee onbekend gebleven daders een homokoppel aangevallen in Oelegem. Ze kon het niet verkroppen dat haar ex-vriend haar met één van de slachtoffers bedrogen had. De rechtbank vond het bewezen dat ze vanuit homohaat gehandeld had.

Desirée Z. en haar twee kompanen waren op 22 december 2016 naar Oelegem getrokken. Vermomd met bivakmutsen vielen ze het stel aan. Desirée Z. gaf tijdens de behandeling van de zaak toe dat zij één van de daders was, maar ontkende dat zij uit haat voor hun geaardheid gehandeld had.

De rechtbank vond die verzwarende omstandigheid wél bewezen en verwees onder meer naar het valse Facebookprofiel dat Desirée Z. had aangemaakt en dat ze gebruikte om haar ex-vriend belachelijk te maken omwille van zijn geaardheid.

De kerels met wie ze het stel had aangevallen, werden niet geïdentificeerd. Volgens het openbaar ministerie was Samuel E.M. één van hen, maar hij werd door de rechtbank vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen. Desirée Z. had hem aangeduid, maar gelet op hun troebele verstandhouding, had ze volgens de rechtbank misschien wel om een andere reden gezegd dat hij bij de feiten betrokken was.

De rechtbank vond de feiten verwerpelijk en veroordeelde Desirée Z. tot drie jaar cel, waarvan één jaar met uitstel. Het uitstel werd onder meer gekoppeld aan de voorwaarde dat ze een cursus slachtoffer in beeld moet volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen