Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie.

Recordhoeveelheid CO2 in atmosfeer in 2016

De CO2-concentratie in de atmosfeer heeft vorig jaar een recordhoogte bereikt. De toename in 2016 lag 50 procent hoger dan het gemiddelde in de afgelopen tien jaar, meldt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO).

19 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Het grootste deel van de piek vorig jaar was door de krachtige El Niño. Er is een La Niña in de maak, met lagere zeewater temperaturen, dus is er volgend jaar een minimum toename aan CO2. De uitstoot aan CO2 door de mens is al zo'n 5 jaar stabiel, deels door vervanging van kolen door aardgas vooral in de VS, deels door het niet zo snel aantrekken van de economie.
  • Marcel van Alderweireldt

    6 jaar geleden
    Overbevolking is de enige rode draad die door heel de problematiek van de klimaatsverandering loopt. Ontwikkelingslanden moeten gesensibiliseerd worden om geen kinderen op de wereld te zetten die ze niet kunnen voeden, en hier moeten de vrouwen evengoed gesensibiliseerd worden; afschaffen van de kinderbijslag zou deze sensibilisering zeker een handje helpen !!!
  • Clemant Van Malderen

    6 jaar geleden
    Dat ze nog wat meer bossen in brand steken, want dit is dubbel nefast omdat hierdoor een massa Co2 vrijkomt en deze bossen anderzijds geen Co2 meer kunnen opnemen. Een ander probleem is dat vliegen veel te goedkoop is, er zouden internationaal accijnzen moet aangerekend worden op kerosine zoals bij de wagens.
  • Patrick Moorthamer

    6 jaar geleden
    Goed bezig,doe zo verder,nog x aantal jaren en is gedaan met ons
  • andy de vuyst

    6 jaar geleden
    ik kan ook zo statistieken lezen. nog nooit reden er zoveel electrische wagens rond, en nu is de CO2 ook op een piek. hmmmmmm