Bart Verhaeghe, Marc Degryse, Stephan Keygnaert en Niko Lainé.
Volledig scherm
Bart Verhaeghe, Marc Degryse, Stephan Keygnaert en Niko Lainé. © © Bart Leye

Degryse over videoref: "Centrum buiten stadion nodig"

Opvallende centrale gast in VISTA!, de voetbaltalkshow van Het Laatste Nieuws en Proximus Sports: Bart Verhaeghe. De voorzitter van Club Brugge heeft het -natuurlijk- over de discutabele scheidsrechterlijke beslissingen dit weekend. Ook analist Marc Degryse deed z'n zegje. 

1 reactie

  • Joris Vanbever

    7 jaar geleden
    M.i. is het fout van de videoref een geheimzinnigheid te maken. Beelden die alleen de ref mag zien. In andere sporten, zoals tennis kan iedereen de 'hawk-eye' volgen. Waarom niet de beelden van de VR op groot scherm plaatsen, zodat iedereen kan meekijken. Het zou alles veel simpeler maken.
  1. VISTA! met Trond Sollied over de veroordeling van Lokeren: “Het kost veel meer om te degraderen, dan om een nieuwe spits te kopen”
    VISTA!

    VISTA! met Trond Sollied over de veroorde­ling van Lokeren: “Het kost veel meer om te degraderen, dan om een nieuwe spits te kopen”

    De 28ste speeldag van de Jupiler Pro League behoort tot het verleden, tijd dus om na te kaarten in een nieuwe aflevering van VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports. Centrale gast vandaag was niemand minder dan Trond Sollied, de Noor die eerder dit seizoen nog even aan de slag was bij Lokeren. Onder meer de veroordeling van zijn ex-team naar 1B kwam ter sprake, maar ook de laatste rechte lijn naar de play-offs en de spannende ontknoping in 1B kwamen aan bod. Sollied kreeg het gezelschap van Rudy Nuyens, voetbaljournalist bij Het Laatste Nieuws en Wim De Coninck, analist bij Proximus Sports. Nicolas De Brabander leidde alles in goede banen.
  2. “Je voelt dat Club Brugge aan het komen is”
    VISTA!

    “Je voelt dat Club Brugge aan het komen is”

    Club Brugge maakte gisteren indruk op het veld van Eupen. Niet alleen met 0-4-cijfers, ook met dwingend voetbal. De Coninck in onze voetbalwebcast VISTA!: “Veel volk in de zestien, snelle balwisselingen, een zeer goede Vlietinck op rechts die het daar veel beter doet dan Dennis. De score kon nog groter geweest zijn”, aldus Proximus-analist Wim De Coninck. Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, treedt De Coninck bij. “Je voelt dat Brugge aan het komen is. Het momentum ligt bij hen, terwijl Genk het net moeilijk heeft.” De Coninck: “Het wordt spannend.”
  1. Degryse: “Na gisteren vrees ik dat Genk Pozuelo niet zal kunnen houden”
    VISTA!

    Degryse: “Na gisteren vrees ik dat Genk Pozuelo niet zal kunnen houden”

    “Donderdag heeft Pozuelo zijn goede wil getoond met zijn invalbeurt. De supporters tonen begrip. Maar dat Pozuelo dan gisteren zegt dat hij niet kan spelen, is een stap te ver. Dat begint nu de fans te verdelen”, aldus Marc Degryse in VISTA!-studio. “En ik denk dat Genk het op zijn heupen krijgt, maar dat ze zich nog niet kunnen uitdrukken, omdat ze toch nog hopen om hem zo lang mogelijk aan boord te houden. Eenmaal hij weg is, gaan ze loos. Dan zullen ze zeggen: ‘Hij heeft ons gechanteerd. Hij heeft ons met de rug tegen de muur gezet.’ Nu moeten ze hun mond houden, omdat ze toch nog proberen hem aan boord te houden. Maar dat gaat niet lukken, vrees ik nu, na gisteren.”
  2. “KV Mechelen heeft het al drie keer op rij laten liggen”
    VISTA!

    “KV Mechelen heeft het al drie keer op rij laten liggen”

    In 1B volgt zaterdag om 16u de finale ontknoping. KV Mechelen speelde in de eerste promotiefinale 0-0 op het Kiel. Een op het eerste gezicht goeie uitgangspositie, al blijft het een dubbeltje op zijn kant. Voor Proximus-analist Wim De Coninck ligt het mentale voordeel in het kamp van Beerschot-Wilrijk. “KV Mechelen heeft het al drie keer laten liggen. Thuis tegen Union, op Lommel en ook zaterdag. Een half uur tegen tien man... Ze hebben veel te weinig gedurfd! Dat zou hen wel eens zuur kunnen opbreken zaterdag”, zegt hij in VISTA!. Bovendien moeten de Mechelaars het zaterdag stellen zonder hun topschutter Igor De Camargo. Hij is out met een knieblessure.