Ook dit is België: weg al meer dan 9 (!) jaar afgesloten voor wegenwerken

© google street view

In 2008 was er een grondverzakking in de Rue des Pipiers in Andenne (provincie Namen). Omdat de kans op herhaling groot was, waren wegenwerken noodzakelijk. Negen jaar later is de weg echter nog altijd afgesloten voor alle verkeer...

mtm

De Rue des Pipiers is vele jaren geleden aangelegd bovenop een stroom. Na de grondverzakking in 2008 werd de weg onstabiel verklaard en dus afgesloten voor alle verkeer.

Anno 2017 staan er nog altijd verbodsborden en dranghekken die de weg versperren. Dat is zelfs te zien op Google Street View. Maar nu, na ruim negen jaar, lijkt er eindelijk een oplossing gevonden te zijn: de verschillende bestuursniveaus die inspraak hebben in de weg, zijn eindelijk tot een overeenkomst gekomen.

Wat er moest gebeuren, was al langer duidelijk: de weg moet worden opgebroken om de stroom vervolgens droog te leggen en een stevigere fundering aan te leggen. Het probleem was - uiteraard - geld. Wie zou de hele zaak bekostigen? “Door de complexiteit van het dossier was het voor de gemeente gewoonweg onmogelijk om alles alleen te financieren”, aldus Vincent Sampaoli, de schepen van Openbare Werken in Andenne. “We praten hier over een investering van 3,3 miljoen euro. Ons totale budget, dus niet alleen voor wegenwerken, beslaat 4 miljoen per jaar. We zouden dus bijna al onze centen aan één straat hebben moeten spenderen.”

Welke partner/financierder de gemeente nu gevonden heeft voor het project, is niet bekend, maar binnenkort kunnen de inwoners van Andenne dus opnieuw met de wagen door de Rue des Pipiers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen