© wjn

Voetganger (45) zwaargewond na aanrijding, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

Een 45-jarige voetganger is maandagavond rond 20 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding in het Oost-Vlaamse Herzele. De bestuurder van de wagen pleegde vervolgens vluchtmisdrijf.

mtm, wjn

Het ongeval gebeurde rond 20 uur in de Stationsstraat in Herzele, melden de lokale politie en de brandweer. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, maar de voetganger werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. “Het slachtoffer vloog over de motorkap van de wagen en kwam op zijn hoofd terecht”, zegt een bestuurder die het ongeluk zag gebeuren aan Het Laatste Nieuws. “De man bloedde hevig, zijn schoenen lagen twintig meter verspreid uit elkaar. Ik zag meteen dat het ernstig was en heb de hulpdiensten gebeld.”

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten de man in kritieke toestand naar het ziekenhuis. De politie hoopt dat ze aan de hand van de brokstukken het merk van de wagen én de dader kunnen opsporen.

De 45-jarige voetganger, een man met de Franse nationaliteit, was op het moment van de feiten onderweg naar huis na een bezoekje aan vrienden.

De Stationsstraat was een tijdlang afgesloten in beide richtingen tussen de Melkerijstraat en de Mergellaan.

© wjn

© wjn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER