REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Facebook geeft toe: "Fake news van Russen bereikte in totaal 40 procent van Amerikaanse bevolking"

RussiagateHet fake news dat vanuit Rusland werd verspreid tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen bereikte veel meer mensen dan eerst gedacht. Maar liefst 126 miljoen gebruikers kwamen ermee in contact, goed voor 40 procent van de Amerikaanse kiezers en meer dan een tiende van het aantal dagelijkse Facebookers. Dat gaat Facebook morgen zelf toegeven tijdens hoorzittingen in het Amerikaanse parlement, zo blijkt uit een voorbereiding van de getuigenis die Bloomberg kon inkijken.

6 reacties

  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Zoeken gewoon een excuus om enkel linkse troep te propageren. De meeste mensen gebruiken facebook niet eens, je kan er toch niks op doen aangezien je baas en politie meekijkt, gewoon wat naar katten en domme baby's kijken van mensen die je al decennia niet meer gezien hebt.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "1984" was niet van Huxley, maar van Orwell, George! ;)
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    straks gaan ze dus internet volledig willen kontroleren en censureren ! het loopt verkeerd af ! wat kan ons dat schelen dat er fake nieuws wordt verspreid of advertentieruimte wordt gekocht voor propaganda of andere doeleinden ! iedereen moet zelf uitmaken wat hij wil zien of niet ! het komt eraan Huxley 1984 !! vloek !!
  • freddy terweirs

    6 jaar geleden
    Ook het Fake news van de Demokraten bereikt de bevolking. Zelfs onze staatstelevisiezender. Denk maar aan de Russische plasvideovan Trump. Ridicuul zelfs. Nog iets van dit verhaal gehoord?
  • Nico Van Damme

    6 jaar geleden
    Er wordt hier wel niet verteld wat die zogenaamde advertenties waren. Altijd het zelfde liedje om zoveel mogelijke Rusland in een verkeerd daglicht te stellen. Wat Hilary met haar handel in Uranium uit spookte wordt in alle talen verzwegen.