Teenslippers gestolen? Start een crowdfundingsactie

Wat te doen als plots uw geliefde teenslippers worden gestolen? Een nieuw paar kopen, is zeker een van de mogelijkheden, maar een Australische visser loste het anders op. Hij startte een crowdfundingsactie.

Clancy Whalan ging een tijdje geleden samen met enkele vrienden gaan vissen. Ze gingen met een bootje het water op en aangezien zijn vrienden niet houden van teenslippers aan boord, deed Whalan zijn paar uit en liet hij ze achter aan wal, op een verlaten rots.

Zo'n acht uur later was de man terug aan land en wilde hij opnieuw in zijn teenslippers stappen. "Maar ze waren weg", zegt hij aan ABC. Het groepje vrienden zocht nog een tijdje, maar kon vrij snel concluderen dat het paar verdwenen was. De visser baalde, niet alleen omdat hij nu op blote voeten naar huis moest, maar ook omdat het om een paar van 69 dollar (zo'n 60 euro) ging, al vrij prijzig voor teenslippers. "Dit paar had een flesopener aan de onderkant. Ze zijn écht goed."

Whalan wist naar eigen zeggen niet wat te doen, tot hij iets hoorde over crowdfunding, waarbij mensen via internet aan anderen geld vragen om iets te financieren. Gewoonlijk gebeurt dat voor de opstart van een zaak of de ontwikkeling van een nieuw product, maar nu dus ook voor een nieuw persoonlijk paar teenslippers. "Ik had het nog nooit gebruikt en het was ook een beetje om te lachen", geeft de man toe. Het was dan ook verbazing alom toen het geld door negen mensen op tien dagen tijd bij elkaar werd gehaald.

De visser kan dus zo naar de winkel achter een nieuw - duur - paar teenslippers, maar dat zal hij niet doen. "Ik zag een verhaal over een jonge familie die hun moeder verloor aan een spinnenbeet. Ik denk dat zij het geld meer nodig hebben dan ik. Ik koop wel een paar goedkope slippers voor toekomstige visreizen."

Meest gelezen