Roel Vanderstukken toont zijn litteken om duidelijk te maken dat niemand zich hoeft te schamen.
Volledig scherm
Roel Vanderstukken toont zijn litteken om duidelijk te maken dat niemand zich hoeft te schamen. © Kristof Ghyselinck

Roel Vanderstukken: "Ik had m'n erfenis al geregeld"

Roel Vanderstukken (40) werd vorige maand plots opgenomen in het ziekenhuis. Oorzaak: een zwaar hartinfarct, het gevolg van een kransslagader die voor 95 procent verstopt was geraakt — wellicht door het rookgedrag van Roel. ‘Als er ook maar het kleinste klontertje in m’n bloedbaan was geweest… Tja, dan was het gedaan geweest met mij. Over en out’, vertelt een emotionele Roel.

47 reacties

  • Marijke Corman

    5 jaar geleden
    Sterkte Roel, niet ieder mens is hetzelfde, roken is niet goed maar mijn grootmoeder rookte 2 pakjes, at bourgondis tot spekvet uit de pan, zoop als een tempelier want ik heb ze nooit nuchter gekent! is nooit ziek geweest en is gewoon ingeslapen op 100 jarige leeftijd! Waarom word er over onze lucht kwaliteit nooit iets gezegt? is bewezen dat daar meer mensen van afzien! en sterven! kinderen met allergieen, astma en longziekten!
  • Eddy Boleyn

    6 jaar geleden
    Spoedig herstel, ik heb juist het zelfde meegemaakt.
  • Gilles Bkk

    6 jaar geleden
    zulke operaties zijn niet alleen zeer duur maar ook overbodig en barbaars...alsof er maar één ader in het lichaam verstopt is... er zijn middelen om alle aders te zuiveren ipv eentje uit uw been te halen en een omleiding in uw hart te maken
  • Rik Libot

    6 jaar geleden
    Spoedig herstel Roel en respect dat je de mede-oorzaken herkend. Tav van de pro - rokers, steek je kop niet in het zand zoals een struisvogel. De anti-rokerslobie zoals jullie het graag verwoorden zijn bijna allemaal ex-rokers of mensen die de gevolgen van roken van dichtbij hebben meegemaakt. Zij weten waarover ze praten. Er zijn betere manieren om aan uw einde te komen. Geloof ze maar wanneer ze je vertellen hoe hun leven verbeterde door te stoppen met roken en volg hun voorbeeld.
  • Johanna Ruiter

    6 jaar geleden
    Roken helpt natuurlijk niet maar als je zo jong dit krijgt is er sprake van erfelijk hoog cholesterol. Zoiets zit in je DNA. Iedereen die een ouder of een familielid heeft verloren aan hartfalen rondom de 40 zou zich onder controle moeten stellen. Zonder roken had hij dit ook gekregen maar dan misschien een jaar of twee later.