© Photo News

Scheidsrechter excuseert zich bij AA Gent: “We waren niet op niveau”

Ref Sébastien Delferière kreeg vrijdag een storm van kritiek over zich heen na Charleroi-AA Gent. In de slotfase gaf hij geen strafschop voor een handsbal van Baby en ging hij de beelden niet herbekijken, hoewel er communicatie was met de videoref. Eerder claimde Charleroi een strafschop voor een charge van Mitrovic en Gent voor een (lichte) haakfout op Kubo, waarvoor hij wél de beelden bekeek.

vdm,dvd

“Ik wil me excuseren bij AA Gent”, verrast Delferière. “Ik kan me voorstellen dat het frustrerend is om na een hele week hard werk het resultaat beïnvloed te zien door derden. We waren als team niet op niveau, dat wil ik gerust toegeven. Het was een offday, die we zo snel mogelijk achter ons moeten laten. Over de specifieke fases met de videoarbitrage mag ik niet communiceren.”

Vader Delferière

Algemeen directeur van Gent Michel Louwagie nam maandag David Delferière op de korrel, de vader van de ref die ook tweede ondervoorzitter is van de voetbalbond en in het strategisch comité voor de arbitrage zit. Hij vond het niet kunnen dat die na de match op een receptie van de thuisploeg was.

Delferière reageert. “Ik heb meneer Louwagie daar gezien ja. Hij heeft me verbaal aangevallen. Hij vond het schandalig dat die penalty niet gefloten was. Tja. Ten eerste ben ik de ref niet, maar de vader van de ref. Ten tweede: voor mij was het ook penalty, hoor. Dat heb ik Sébastien na afloop ook gezegd. Maar het is toch niet omdat hij een fout maakt, dat daar méér achter zit? In de emoties na de match kan ik wel wat hebben, meneer Louwagie bood ook nog zijn excuses aan. Als vertegenwoordiger van het Henegouwse voetbal zit ik nu eenmaal geregeld bij Charleroi en Moeskroen, maar ook bij plaatselijke derde- en vierdeklassers. En als bondsbestuurder word ik constant uitgenodigd. Nu door Mehdi Bayat, maar in het verleden ook al door Ivan De Witte en Michel Louwagie zelf in Gent.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer