STVV-fans uiten ongenoegen in open brief: “Moeten wij uit de top zes?”

Het optreden van scheidsrechter Bram Van Driessche in de verloren wedstrijd tegen Club Brugge zindert nog steeds na bij de fans van STVV. Zo erg zelfs dat leden van de Truiense supportersclub Victoria in hun pen kropen en een open brief schreven. “Heeft men iets tegen STVV? Moeten wij uit de top 6?”, klinkt het verontwaardigd.

tomas

STVV verloor zondagmiddag de topper op het veld van leider Club Brugge met 4-1. Zware cijfers voor de Kanaries, die nochtans een meer dan verdienstelijke partij speelden. Na de wedstrijd werd er met een beschuldigende vinger gewezen naar scheidsrechter Bram Van Driessche, diens assistenten én de videoref die in een busje buiten het stadion zat. Onder invloed van een stuwend Brugs publiek maakten zij er immers een sterk staaltje Comedy Capers van. “Drie discutabele fases hebben ons mentaal gekraakt”, luidde het bij STVV-coach Jonas De Roeck.

Ook bij de Truiense fans was het ongenoegen groot. Zo groot zelfs dat supportersclub Victoria een open brief schreef. Daarin vragen ze zich luidop af waarom ref Van Driessche dit seizoen al drie van de dertien wedstrijden van de Kanaries mocht leiden.

OVERZICHT. Alle dubieuze fases uit Club-STVV: “Ach, we kregen hier geen eerlijke kans”

Bekijk hier de samenvatting van Club Brugge - STVV:

De volledige open brief lees je hier:

Speeldag 2, Zulte-Waregem – STVV: Loepzuivere penalty bij 0-0 op Guèye niet gefloten. Tweede lachwekkende gele kaart voor Dussaut bij 0-0. Zulte krijgt lichte penalty na vermeend handspel van Teixeira. Wedstrijd beslist.

Speeldag 9, STVV - Charleroi: Potige aanpak Charleroi werd niet bestraft met een rode kaart. Duidelijk strafschop op Asamoah bij 0-1 niet gefloten.

Speeldag 13, Club Brugge - STVV (nog heel vers in het geheugen): Aan 3 doelpunten gaat er een (niet gefloten) fout van een Bruggeling op een STVV-speler vooraf en laat doorspelen. Penaltyfase, alle beelden wijzen erop dat Pirard eerst de bal aanraakt maar Vormer nam een prachtige duik en de scheidsrechter trapt erin. Maar het ergste van al is dat Wesley Kotysch zijn kuitbeen tot tweemaal toe mag bewerken. De eerste overtreding was al donkerrood maar Wesley mocht het nog een 2de keer proberen. Weer niet gezien.

Toch enkele vragen.

Is het normaal dat een ploeg op 13 speeldagen tijd 3 keer dezelfde ref aangeduid krijgt? Terwijl er een zeventiental scheidsrechters actief zijn?

Een scheidsrechter kan zich vergissen maar is het normaal dat dit altijd in het nadeel is van dezelfde ploeg, STVV?

Heeft men iets tegen STVV? Moeten wij uit de top 6? Waarom hebben de zogenaamde ‘groten’ hulp nodig tegen de zogenaamde ‘kleintjes’?

In naam van supportersclub Victoria

Aangeboden door onze partners