Dieven blazen bankautomaat op, maar vernielen zo ook meteen hun buit

© idh

In het Vlaams-Brabantse Bever hebben dieven dinsdagochtend vroeg een bankautomaat opgeblazen. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De daders moesten er echter zonder buit vandoor want niet alleen de automaat werd vernield, maar ook al het geld dat in de automaat zat. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

idh, blg

De feiten zouden omstreeks 5 uur hebben plaatsgevonden. Buurtbewoners die door de explosie gewekt werden, verklaarden dat ze een drietal daders zagen wegvluchten in een klaarstaande wagen. Bij aankomst van de politie bleek dat die spijkers over de weg hadden gestrooid om een achtervolging door de politie te bemoeilijken.

“De opgeblazen bankautomaat bevond zich aan de buitengevel van het gebouw”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. “De gevel van het gebouw is zwaar beschadigd en ook twee wagens die vlakbij stonden, hebben schade opgelopen. Het lab van de federale politie en de ontmijningsdienst van het leger zijn ter plaatse om na te gaan hoe de bankautomaat precies is opgeblazen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen