Directeur Karel Verheyen bij de giraffen in het verblijf. De man zet een stap terug als directeur.
Volledig scherm
Directeur Karel Verheyen bij de giraffen in het verblijf. De man zet een stap terug als directeur. © Photo News

Olmense Zoo doet er alles aan om modeldierentuin te worden

Het is welgeteld 21 dagen geleden dat minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) de vergunning van de Olmense Zoo introk. Intussen heeft het park een nieuwe vergunning aangevraagd en doet het er alles aan om een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan - als modeldierentuin. Directeur Karel Verheyen zet een stapje opzij.

28 reacties

  • Jos Vaneerdewegh

    6 jaar geleden
    Wel wat laat niet dan; Het bestuur word nu ook nog overgeheveld naar zijn kinderen; Dus zal er bitter weinig veranderen;
  • Sven Kerstens

    6 jaar geleden
    Jan vlasschaerd, ja! Geen enkel dier hoort on een kooi! Als het enkel om het overleven van diersoorten ging waren er heel wat minder soorten in die gevangenissen. Waarom zitter er dan zeehonden, zwijnen, apen, kamelen, flamingo s , gieren, slangen.... heus niet omdat ze uitsterven maar omdat er geld aan te verdienen is. Het is dierenmishandeling en misbruik. Niet minder. Allemaal dicht!
  • Jan Jansens

    6 jaar geleden
    De Antwerpse zoo en Plankendael hebben de laatste 5 jaar 32,5 miljoen euro subsidies gekregen, dus betaald met ons belastinggeld maar toch betaal je aan de inkom de volle pot. Die zoo's kunnen geen maand open blijven zonder subsidies want dan zijn ze failliet. Maar de minister komt wel de held uit hangen bij de Olmense Zoo dat niet van belastinggeld leeft. Ik vind dit helemaal niet correct. Pairi Daiza heeft beide zoo's al aan geklaagd in 2014 voor concurrentie vervalsing wegens staats steun.
  • paul van gele

    6 jaar geleden
    Ne zoo in het midden van het centrum van Antwerpen dat kan wel ?
  • Jos Fruyt

    6 jaar geleden
    Hopelijk mag hij snel terug openen , er zijn er andere waar ook opmerkingen te maken zijn . Heb deze zoo reeds meerdere malen bezocht en telkens zie jedat er veranderingen zijn gebeurd . Dit telkens zonder giften of tussenkomst van de Vlaamse regering . Volhouden en hopelijk een vlugge heropening .