Politie ontmantelt drugslab in hangar achter woning

© jcd

Achter een woning in Olsene bij het Oost-Vlaamse Zulte hebben de federale politie en het parket van Oost-Vlaanderen een drugslab ontmanteld. Volgens het parket gaat het om een professioneel lab waar amfetamines op grote schaal worden gemaakt en dat in handen is van een Nederlandse drugsbende. In Nederland zijn er twee verdachten opgepakt, in Olsene drie.

jcd, stl

Het lab ligt achter een woning in de Oudenaardestraat in Zulte. Maandag vielen Nederlandse en Belgische politiemensen er binnen. Ter plaatse werd een Nederlandse verdachte aangetroffen. Een tweede verdachte, ook een Nederlander die onderweg was met een bestelwagen, werd in Deinze onderschept. De Belgische verhuurder van de loods werd meegenomen voor verhoor. In de loods werd een professionele installatie aangetroffen waarmee grote hoeveelheden amfetamines kunnen aangemaakt worden.

Op hetzelfde moment vonden er huiszoekingen plaats in de regio van Eindhoven in Nederland. Ook daar werd labmateriaal aangetroffen en materiaal om Belgische nummerplaten te maken.

De drie verdachten die in België opgepakt zijn, werden dinsdag al voor de onderzoeksrechter in Gent geleid. Die besliste om de twee Nederlanders onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en de Belgische verhuurder vrij te laten onder voorwaarden. Voor de twee verdachten die in Nederland opgepakt zijn, heeft de onderzoeksrechter een Europees aanhoudingsbevel uitgereikt met het oog op uitlevering naar België.

© jcd

© jcd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen