Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Waarom zelfs slimme tieners domme dingen doen (en hoe je daar als ouder mee omgaat)

Als volwassene kunnen we er soms moeilijk bij waarom onze jeugd het juiste antwoord van hun buur afschrijft in plaats zelf te studeren, het een goed idee vindt om met de fiets van een trap te sjezen of steevast te diep in het glas kijkt op de lokale scoutsfuif. Wel, onze hersenen werken nu eenmaal anders, legt professor en kinder- en jeugdpsychiater Jess Shatkin uit.

3 reacties

  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Er zijn toch volwassenen genoeg die blijkbaar NIKS geleerd hebben en hun brein nog altijd werkt als dat van een kind Als je ziet wat velen nog allemaal uitsteken !? Kinderen en Jongeren moeten nog leren en ervaringen opdoen , dus heel normaal dat ze anders denken en soms slechte beslissingen nemen ?
  • SABINE VAN DE KERKHOVE

    6 jaar geleden
    Uit uw fouten moet ge leren !!! Tieners op de gevaren wijzen en inprenten van voorzichtig te zijn. De rest leren met vallen en opstaan. We zijn "allemaal" kind & jong geweest wie heeft er nooit fouten gemaakt ??? Ze noemen dat levenslessen!!
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Als volwassene kunnen we er soms moeilijk bij? Zijn sommige volwassenen zelf nooit jong geweest misschien? Ik weet maar al te goed hoe dom ik deed als puber.