Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Huurders besteden gemiddeld bijna een derde van hun inkomen aan de huur.
Volledig scherm
Huurders besteden gemiddeld bijna een derde van hun inkomen aan de huur. © Shutterstock

De huur van de goedkoopste huurwoningen stijgt het snelst!

Huurders besteden gemiddeld bijna een derde van hun inkomen aan de huur. Dit blijkt uit de Gemoedsrust-barometer, een grootschalig online-onderzoek bij ruim 13.000 lezers van HLN.be.

8 reacties

  • Krysia ostrega

    6 jaar geleden
    Zoals het er nu aan toe gaat met de hoge huurprijzen is niet meer normaal..de regering kan er iets aandoen,belasting aftrek voor alle huurders ,verhuurders vragen er maar op los,huurprijzen zouden bv niet hoger mogen zijn dan een bepaald bedrag.vooral in de prive !
  • johan vandeweghe

    6 jaar geleden
    als het op is betaal ik helemaal niks meer ! simpel toch als je niks hebt kunnen ze je niks afjatten de graaiers
  • Patrick Rasschaert

    6 jaar geleden
    is logisch dat de huurprijzen hoger stijgen dan de index. De verhuurder mag ondanks een indexsprong zijn huurprijs aanpassen aan de levensduurte dus de huurder is terug met goedkeuring van de regering de dupe.
  • lut vanhyfte

    6 jaar geleden
    De huur is op veel plaatsen al de helft van 'n inkomen, vraag me af hoeveel politiekers er belang bij hebben als eigenaars om te maken dat de vraag hoog blijft...
  • Patrick Rasschaert

    6 jaar geleden
    De gemiddelde prijs is nogal aan de lage kant geschat. De moeilijkheden op de huurmarkt worden mee veroorzaakt door de overheid. Indexsprong voor de mensen maar de verhuurders mogen wel hun huurprijs indexeren.