© Photo News

Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy in februari voor assisen

Op 9 februari start in Tongeren het assisenproces tegen de vermoedelijke seriemoordenaar Renaud Hardy. Verwacht wordt dat de rechtszaak drie weken zal duren. De Mechelaar die terechtstaat voor twee moorden en twee moordpogingen werd in september door de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling doorverwezen naar assisen.

Hardy werd in 2015 opgepakt voor de moord op zijn ex-vriendin Linda Doms in Hofstade. De speurders vonden beelden die Hardy maakte van de moord en konden hem via zijn dna ook linken aan de moord op de alleenstaande weduwe Maria Walschaerts uit Leest (Mechelen).

Ook wordt hij verdacht van een moordpoging op actrice Veerle Eyckermans in Hofstede en die op een vrouw in Bonheiden. Eyckermans werd door een man met een knuppel aangevallen. Door het gegil van de actrice zette de aanvaller het op een lopen en liet hij zijn muts en knuppel achter. Daar vonden de speurders sporen op terug die Hardy in verband brengen met de aanval.

In Bonheiden werden ook sporen die naar hem wijzen teruggevonden na een mislukte inbraakpoging bij de alleenstaande vrouw. De beide moordpogingen worden door de Mechelaar ontkent.

Als Hardy schuldig bevonden wordt kan hij tot levenslang krijgen.

Omwille van de renovatiewerken in het oud gerechtsgebouw in Antwerpen zal de assisenzaak doorgaan in het Tongerse Hof van Assisen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer