Vrouw krijgt hondenbeet in gezicht: “Ik zal er voor altijd als een freak uitzien”

Toen de Zuid-Afrikaanse Larissa in de zetel zat, werd ze gebeten door haar hond. “Charlie lag op mijn schoot te slapen, toen hij me plots aanviel.” Haar bovenlip werd aan flarden gebeten en Larissa snelde met haar man en dochter naar de Leuvense spoed. “Na de operatie zal ik er sowieso uitzien als een freak”, klonk het geëmotioneerd.

tica

Ze hadden Charlie al zeven jaar, maar na een nachtmerrie van de hond besloot hij zijn bazin aan te vallen. Larissa moest het bekopen met een halve bovenlip waarna ze in allerijl naar het spoed ging. De dokters probeerden er alles aan te doen om haar lip zo goed mogelijk te reconstrueren, maar op het eerste gezicht leek dat moeilijker dan verwacht. “Voor de reconstructie van de lip is het heel belangrijk dat het gebruikte weefsel bloed bevat”, zegt dokter Nicholas Wilssens. Bloedvaten vonden ze echter niet meteen, maar er waren wel verschillende flappen te vinden aan de binnenkant van de mond.

De man van Larissa bleef de hele operatie aan haar zijde, al kreeg hij het vaak moeilijk. “Ik kon niet naar die bijtwonde kijken omdat ik zag hoe erg het was. Larissa had haar eigen gezicht nog niet gezien maar ik kon het niet aan zien. Een dikke chapeau aan de dokters die zo gefocust en geconcentreerd bleven tijdens de hele operatie. Zij gaven geen kick en deden gewoon hun werk. En als je nu het resultaat ziet van Larissa’s herstelde lip… Die mannen zijn kunstenaars.”

Larissa was vooral bang dat ze er na de operatie als een ‘freak’ zou uitzien. Maar een korte video van een tijd na de operatie toont dat haar lip zich erg goed hersteld heeft. “De meeste mensen merken niet eens dat ik een wonde of litteken heb. Ik natuurlijk wel. Mijn gezicht zal er voor altijd anders uitzien en ik moet daar nog aan wennen. Mijn lip zal nooit meer worden zoals ze was, ze zal altijd anders zijn. Maar ze is voor de rest van mijn leven een deel van mij.”

Spoed 24/7, elke maandag om 20.35 uur op Eén

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer