Staking bij G4S Cash Solutions: goed gesprek met directie

© Photo News

Directie en vakbonden bij G4S Cash Solutions in Groot-Bijgaarden hebben dinsdag een volgens de vakbonden 'constructief gesprek' gehad over de thema's die dinsdagmorgen de aanleiding waren voor een spontane staking bij de 80 à 100 transporteurs van waardetransporten die vanuit deze entiteit werken. De resultaten van deze onderhandeling worden donderdagvoormiddag aan het personeel voorgelegd, dat zal beslissen over al dan niet verder staken.

blg

De staking brak volgens ACV-hoofddelegee Hervé Emeleer dinsdagmorgen uit wegens de stijgende werkdruk. Zo worden de rondes steeds langer en zwaarder en het werk alsmaar flexibeler. De vakbonden waren er ook niet over te spreken dat de directie zondagswerk wil invoeren, hetgeen volgens hen strijdig is met de lopende cao.De aanslepende gesprekken hierover tussen directie en vakbonden leverden de afgelopen maanden geen resultaat op, waardoor volgens Emeleer "het vertrouwen in de directie weg was".

Oudere wagensCash Solutions is de afdeling van de bewakingsfirma G4S die instaat voor waardetransporten. Groot-Bijgaarden is een van de entiteiten binnen Cash Solutions. Van hieruit worden Vlaams-Brabant en Brussel bediend."Tijdens het gesprek dinsdag zijn een aantal afspraken gemaakt die de komende vijftien dagen verder moeten geconcretiseerd worden. De directie weet de stijgende werkdruk onder meer aan een tekort aan wagens en materiaal. Men beloofde hierbij oudere wagens te laten ombouwen", zegt Emeleer. "Daarnaast gaat men uit andere entiteiten transporteurs vragen om op vrijwillige basis in Groot-Bijgaarden te komen werken. Wat het zondagswerk betreft, heeft de directie beslist dat men ook hier vrijwilligers voor zal zoeken."Of er donderdag nog zal verder gestaakt zal worden, hangt af van de stemming tijdens een personeelsvergadering. Op 13 november zal het resultaat van de onderhandelingen opnieuw aan het personeel voorgelegd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen