AFP
Volledig scherm
© AFP

"Gassector spendeerde 100 miljoen euro in lobbywerk Europese Unie"

De gasindustrie heeft in 2016 liefst 100 miljoen euro gespendeerd aan lobbywerk in de Europese Unie. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de ngo Corporate Europe Observatory. "Europa blijkt erg gevoelig voor de druk van de industrie, waardoor er een beleid ontstaat dat de gassector wettelijke, politieke en financiële steun geeft", luidt het.

5 reacties

  • linda thinks

    6 jaar geleden
    en dat verdwijnt in de politieke zakken rechtstreeks of onrechtstreeks via allerlei gunsten etentjes of reisjes
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    Vroeger liepen er meer lobbyisten in brussel dan EU ambtenaren. Nu zitten de lobbyisten IN de commissie. En ja, dat allemaal op onze kosten. En de grote vissen betalen GEEN belastingen. Daarvoor is de EU een uitstekende organisatie. Héél democratisch en vooral goed voor de europeanen.
  • kamiel Beke

    6 jaar geleden
    En ze spreken hier nog maar van de gasindustrie, er zijn nog honderden andere sectoren die ook miljoenen euro's veil hebben om hun zaakjes te regelen. Hoe geloofwaardig zijn nu onze politiekers nog ?
  • Louis Tielemans

    6 jaar geleden
    En wie betaalte het gelag...
  • Jaak Peeters

    6 jaar geleden
    Wat bewijst dat die EU niet noodzakelijk een goede zaak is. Soms zelfs integendeel.
  1. Kat uit Utah kruipt ongemerkt in retourdoos en wordt zes dagen later gevonden in Amazon-pakhuis in Californië

    Kat uit Utah kruipt ongemerkt in retourdoos en wordt zes dagen later gevonden in Ama­zon-pak­huis in Californië

    Maak kennis met Galena, een zesjarig timide huiskatje uit Utah. Je lijkt aan haar snoet te zien dat ze één en ander heeft meegemaakt. En dat is ook zo. Het beestje overleefde zes dagen lang zonder water of eten in een doos, tot ze door een Amazon-medewerkster in een pakhuis nabij Los Angeles, helemaal in Californië, werd gevonden. Bleek dat de poes thuis in een doos was gekropen die haar nietsvermoedende baasjes retour hadden gezonden. Daar zat ze dan, verstopt tussen enkele teruggestuurde schoenen.
  2. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.