© Facebook

Man opgepakt die hond aan boom vastbond

De man die vorige maand een hond vastbond aan een boom en hem in een Heerlens bos achterliet, is opgepakt. Een massaal gedeelde oproep van de Nederlandse dierenbescherming leidde tot zijn identificatie.

De achtjarige Titan werd begin september in het Imstenradebos in Heerlen gevonden door een wandelaar. Hij was met zijn riem vastgebonden aan een boom. De dierenbescherming ontfermde zich over het dier en riep de eigenaar op Facebook om zich te melden.

Duizenden reacties

De oproep bereikte volgens de dierenbescherming uiteindelijk bijna drie miljoen mensen en lokte duizenden verontwaardigde reacties binnen. Ook kwamen er veel reacties van mensen die de hond herkenden.

Met die informatie wist de dierenpolitie uiteindelijk de laatste eigenaar van Titan op te sporen. Hij heeft bekend en krijgt een boete.

Vriendin

Titan heeft ondertussen nieuwe baasjes en zelfs een vriendin, Trix. De dierenbescherming bedankt op Facebook iedereen die heeft meegeholpen met het zoeken naar de dader. “Een hond achterlaten in het bos is nooit een optie en we vinden dat geen enkele dader hier zomaar mee weg mag komen”

© facebook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer