Nieuwe website toont ‘het Antwerpen van morgen’

Benieuwd wat er in uw buurt gaat veranderen de komende maanden en jaren? Dan surft u best eens naar www.antwerpenmorgen.be, een nieuw platform van de Stad Antwerpen. De stad wil haar bewoners zo ‘het Antwerpen van morgen’ laten ontdekken.

JaTi

De nieuwe website brengt in beeld wat de toekomstvisies zijn voor het Antwerpen van morgen en welke concrete stadsvernieuwingsprojecten daaruit voort komen. Aan de hand van een kaart, het project of de visie legt de stad Antwerpen haar plannen duidelijk uit.

© Stad Antwerpen

“Het zijn boeiende tijden voor stadsontwikkeling”, vertelt burgemeester Bart De Wever. “Steden staan voor grote uitdagingen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de ‘stad van morgen’. Het hoe, wat en waarom voor Antwerpen presenteert de stad nu op een heldere manier op een gloednieuwe website.”

Overkapping van de Ring

Alle grote stadsvernieuwingsprojecten zijn terug te vinden op de website, in totaal meer dan 120. Van projecten waaraan de burger heeft mee gewerkt, worden de resultaten op een transparante manier weergegeven. “Bovendien kan voor elk project de historiek op een tijdlijn worden geraadpleegd”, klinkt het. “Een voorbeeld van een co-creatief verhaal dat duidelijk wordt op de nieuwe website, is de overkapping van de Ring.

Het komende jaar zullen zes ontwerpteams, waaronder dat van de intendant voor de overkapping van de Ring, Alexander D’Hooghe, samen met de stad, verschillende organisaties en burgers een co-creatietraject doorlopen. Om dit zo goed mogelijk te doen, werd het volledige projectgebied opgedeeld in 6 deelzones.

Meer informatie vindt u op www.antwerpenmorgen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER