© AFP

Meisje (17) overleden na aanval op trein

Na de aanval op een trein in Zwitserland, op 13 augustus, is nu ook een zeventienjarig meisje overleden. De balans staat nu op drie doden. Een zesjarig meisje verblijft nog in het ziekenhuis.

gjs

Een 27-jarige Zwitserse man had op 13 augustus met behulp van een ontvlambare stof brand gesticht op een trein bij Salez, in het oosten van Zwitserland. Hij viel ook passagiers aan met een mes. De dader, zelf overleden, zou geen terrorist zijn.

Het zeventienjarige slachtoffer zweefde tussen leven en dood sinds de aanval en overleed woensdag. Het zesjarige slachtoffer is buiten levensgevaar.

Man valt passagiers aan op Zwitserse trein: 7 gewonden

© EPA

© EPA

© EPA

© EPA

© AFP

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een 27-jarige Zwitser heeft met behulp van een ontvlambare stof brand gesticht op een trein bij het station van het Zwitserse Salez. Daarna viel hij verschillende passagiers aan met een mes. Zeven mensen, onder wie de dader, raakten gewond. Sommige slachtoffers zijn er erg aan toe.

De feiten speelden zich rond 14.20 uur af in een trein die onderweg was naar het station van Salez. Er waren tientallen mensen aan boord. De dader stichtte eerst brand en verwondde vervolgens verschillende passagiers met een mes.

De slachtoffers liepen volgens de politie brandwonden op en werden ook met het mes verwond. De gewonden zijn een 17-jarige jongen, een 50-jarige man, drie vrouwen van 17, 34 en 43 jaar oud, en een kind van zes. De politie en de brandweer kwamen massaal ter plaatse. Er werden ook drie medische helikopters ingezet.

De dader werd ingerekend. Over zijn motief is nog geen duidelijkheid. De man raakte gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket van Sankt Gallen opende een onderzoek.

Vrouw (34) overleden aan haar verwondingen na aanval op Zwitserse trein

© EPA

© EPA

thumbnail: null
thumbnail: null

Een 34-jarige vrouw die zaterdag gewond was geraakt bij de aanval op de trein in het Zwitserse Salez, is zondagmorgen in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie van Sankt Gallen.

Een 27-jarige Zwitserse man had zaterdagnamiddag met behulp van een ontvlambare stof brand gesticht op een trein bij Salez, in het oosten van Zwitserland. Hij viel ook passagiers aan met een mes.

Naast de 34-jarige vrouw raakten nog zes andere mensen. Ook de dader is later overleden.

Dader van aanval op trein in Zwitserland is overleden

© AFP

De 27-jarige man die zaterdag een aanval pleegde op een Zwitserse trein is om het leven gekomen. Dat heeft de politie zondag meegedeeld. De man overleed aan zijn verwondingen.

De 27-jarige Zwitserse man had zaterdagnamiddag met behulp van een ontvlambare stof brand gesticht op een trein bij Salez, in het oosten van Zwitserland. Hij viel ook passagiers aan met een mes. Over zijn motieven bestaat nog geen duidelijkheid.

Eerder zondag was ook al een 34-jarige vrouw bezweken aan de verwondingen die ze bij de aanval had opgelopen. Er raakten nog vijf andere mensen gewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer