© Facebook

Australische heeft plots 16 miljoen euro op haar rekening staan

Een advocate uit het Australische Sydney schrok zich een hoedje toen ze woensdag haar rekeningsaldo checkte en er de duizelingwekkende som van 24,5 miljoen dollar - ruim 16 miljoen euro - aantrof. De bank had zich ‘een beetje’ misteld.

ehu

Clare Wainwright was recent een woonkrediet aangegaan en de advocate had daarover in september een brief gekregen van haar bank. In de brief stond Clares maandelijkse terugbetaling vermeld, maar dat was niet de afgesproken 2.500 dollar per maand: in de brief stond dat die 25,1 miljoen bedroeg, met de eerste betaling op 25 oktober 2017. De betaling zou automatisch van haar rekening bij een andere bank gehaald worden en op haar hypotheekrekening gestort worden.

De jonge vrouw dacht dat het om een typfout ging in de bewuste brief, maar een maand later bleek dat de som effectief gestort was - en ze op haar andere rekening zwaar in het rood stond. “Wanneer de NAB (de bank, red.) per ongeluk je volledige hypotheek uitbetaalt,” schreef Clare na het voorval op Facebook, “en je 24,5 miljoen kan afhalen. Zal ik het land uitvluchten?”

Toen Clare de som zag staan, verwittigde ze meteen haar makelaar. “Ik toonde het hem en hij zei: Mijn god, ik zal vragen dat ze het aanpassen.

De fout gebeurde allicht doordat een onoplettende bankier in plaats van het bedrag per ongeluk de eerste betaaldatum 25/10/2017 invoerde. Daardoor kwam de te betalen som op een duizelingwekkende 25.102.017 dollar te staan.

Wat Clare met 25 miljoen dollar zou doen, als ze het wel had mogen houden? “Als ik het kreeg, zou ik mijn lening afbetalen en iets anders kopen. Of een eiland.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer