West-Vlaamse vrouw (31) gedood bij aanslag New York, gezin van drie Belgen gewond

© afp/RR

Bij de aanslag in Manhattan, in de Amerikaanse stad New York, is dinsdag een Belgische vrouw overleden. Het gaat om de 31-jarige Ann-Laure Decadt uit Staden. “Ze was een fantastische echtgenote en schitterende mama”, laat haar familie weten in een mededeling.

adb, jdb

LEES HIER. Dit weten we al over de aanslag in New York met 8 doden, onder wie een Vlaamse vrouw

Het Vlaamse slachtoffer was op citytrip met haar twee zussen en haar moeder. “Ze zat op de fiets en werd blijkbaar verrast door het gevaarte dat van achteren kwam”, laat haar familie weten in een mededeling. “Ann-Laure is 31 jaar geworden en was een fantastische echtgenote en schitterende mama van onze twee zoontjes. Dit verlies is ondraaglijk en niet te vatten.”

Burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD) is sinds gisteravond op de hoogte van het overlijden. “Het is onbeschrijflijk wat ik op dat moment voelde en nog altijd voel”, vertelt Vanderjeugd, die de vrouw kende. “Het is zo grof, dat iemand die daar op vakantie is en geniet van haar vrije tijd, net daar om het leven moet komen door zo’n daad. Ik heb er bitter weinig woorden voor”, aldus de burgemeester. “Het is nu nog een beetje zoeken hoe we het stoffelijk overschot kunnen repatriëren, samen met de andere gezinsleden. Zij zijn gelukkig ongedeerd.”

“Het is al de tweede keer op korte tijd dat we hier zoiets meemaken want tijdens de dodelijke raid op de Ramblas in Barcelona kon een gezin uit Staden maar net ontsnappen. Het is schrikwekkend hoe dichtbij het vaak komt en toont aan dat iedere kleine gemeente en gemeenschap kan getroffen worden.”

Gewonden

De Belgische consul-generaal is momenteel ter plaatse bij de familie van het slachtoffer. “We stellen alles in het werk om hen bij te staan”, aldus minister Reynders. De minister betuigde intussen ook zijn medeleven op Twitter. “Onze gedachten zijn bij haar familie en haar vrienden”, luidt het.

Bij de aanslag zijn ook drie Belgen gewond geraakt. Het gaat om een gezin: vader, moeder en zoon. Ze worden geopereerd, zo meldt minister Didier Reynders.

De Vlaamse Britt Roberti was getuige van de aanslag. Dat vertelt ze op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Argentijnen

Er zijn ook vijf Argentijnse vrienden bij de doden, zegt de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken. Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij en Hernán Ferruchi waren in New York voor een reünie dertig jaar nadat ze samen afstudeerden. Een zesde vriend, Martin Ludovico Marro, is gewond geraakt. Geen van de gewonden zou in levensgevaar verkeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen