© ss

Moeder krijgt tonnen kritiek: “Is het fout dat ik naakt naast mijn zoon slaap?”

Een onbekende vrouw shockeerde het internet met haar vraag of “het fout is dat ik (een moeder) naakt naast mijn 16-jarige zoon slaap?” De vrouw kreeg unaniem negatieve antwoorden en zelfs waarschuwingen dat ze ervoor gearresteerd kon worden.

nkdr

Meer dan 500.000 mensen bekeken de vraag van de vrouw, en lieten haar bijna unaniem weten dat naakt slapen naast je zestienjarige zoon niet echt oké is. Gautham Pannamareddy is een van de mensen die de vrouw van antwoord dient.

© Quora

“Dit is een heel ongemakkelijk iets om te doen. Ik begrijp je bedoeling ook niet achter naakt slapen bij je zoon. Maar, eenmaal die zijn tienerjaren bereikt, krijgt hij sterke gevoelens voor meisjes. Soms zou hij kunnen vergeten dat je zijn moeder bent.”

© Quora

Ook voor Chic Mendoza kan het echt niet dat de vrouw naakt naast haar zestienjarige zoon slaapt. “Ik denk dat je ongeveer 9 jaar te laat bent met deze vraag. Ik snap dat het iets is wat je al doet sinds hij een baby was, maar eenmaal hij naar school begint te gaan wordt het toch ongepast.”

© Quora

“Dat is zo omdat hij op schoolgaande leeftijd met andere mensen in de maatschappij moet omgaan, hoe je hem ook kiest op te voeden. Daarom moet hij zich gedragen binnen de grenzen die de maatschappij hem stelt. Naakt slapen met je tiener is ongepast in onze maatschappij.”

“Dankjewel dat je deze vraag stelt, want het geeft aan dat jij ook onzeker bent over hoe je je dient te gedragen in de maatschappij. Zelfs als je je ongemakkelijk voelt als je met kleren aan moet slapen, is dat een aanpassing die je moet maken om te accepteren dat er zich al een jonge man in je huishouden bevindt.”

“Ik hoop dat hij opgroeit tot een fijne jongeman! Verstoor zijn waarden niet!... Doe alsjeblieft kleren aan.”

© Quora

Roy Martin betwijfelt zelfs of de vraag echt is, omdat ze zo ver buiten de Amerikaanse norm ligt. Hij maakt de bedenking dat hoewel voor de meeste Amerikanen naaktheid en seksualiteit heel sterk verweven zijn, dat voor nudisten vaak veel minder het geval is. “In onze cultuur is het duidelijk een af te raden keuze. Ik heb geen idee hoe er tegenaan gekeken wordt in een cultuur waar naaktheid veel minder verbonden is aan seksualiteit. Maar hoe het ook zij, in onze cultuur zijn de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik mag me niet voorstellen hoe traumatisch het moet zijn voor een tienerjongen of -meisje om een ouder door een seksuele lens te zien.”

Voor Matthew Kuzma is de naaktheid dan weer geen probleem. Hij vindt het erger dat de vrouw nog steeds in hetzelfde bed slaapt als haar zoon. “Ik ben een sterke voorstander van de notie dat naaktheid niet hetzelfde is als seks, maar op die leeftijd zou je allebei een eigen plek moeten willen. Zelfs als je dat niet doet, doe je maar beter alsof omwille van de sociale verwachtingen.”

© Quora

Volgens gebruiker Christopher Richards is het belangrijk om te melden of er geen medische reden is voor het samen slapen. Hij zegt het nog te kunnen begrijpen als de jongen zwaar ziek zou zijn en soms dringende medische hulp nodig heeft. “Maar zelfs dan zou je dat kunnen oplossen met een soort babyfoon.” Hij zegt ook nog dat elk kind vanaf de leeftijd van 10 jaar een eigen bed zou moeten hebben, en liefst een eigen slaapkamer.

Afsluiten doet hij met een wel heel sterke uitspraak: “Wat het naakte element betreft, waarom draag je geen nachtkledij? Ik denk niet dat het gepast is voor jullie allebei om naakt te zijn in hetzelfde bed; het heeft met zekerheid ondertonen van incest.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER