Twintiger zwaargewond bij steekpartij op Leuvense Oude Markt

© ivw

Bij een steekpartij op de Oude Markt in Leuven is woensdagochtend omstreeks 5 uur een man zwaargewond geraakt. De dader is voortvluchtig. De politie van Leuven onderzoekt de camerabeelden om de ware toedracht van de schermutseling te achterhalen.

stl

De feiten gebeurden woensdagochtend vroeg op het plein zelf, zegt de Leuvense politiewoordvoerder Marc Vranckx. Om een nog onduidelijke reden ontstond er een schermutseling waarbij geduwd en getrokken wordt. Op een bepaald moment werd er ook een mes getrokken en raakte een man, een twintiger, zwaargewond in de buikstreek.

De dader is voortvluchtig. De politie onderzoekt momenteel de camerabeelden van de Oude Markt om meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden van het incident.

De vzw Oude Markt, die de horeca-uitbaters verenigt, betreurt het incident ten zeerste. "We wensen eerst en vooral het slachtoffer van dit zinloos geweld alle beterschap. Voor zover wij begrepen hebben, is het ook iemand uit de horeca", klinkt het in een persbericht. "Wie uitgaat, doet dit met de bedoeling om zich te amuseren. Geweld hoort daar niet bij. De uitbaters verlenen alle hulp aan het gerechtelijk onderzoek. Zo worden alle camerabeelden ter beschikking gesteld. Wij roepen op om de kalmte te bewaren en politie en parket alle kansen te geven om deze zaak te onderzoeken."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen