© Stad Mechelen

© Stad Mechelen

© Stad Mechelen

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vandalen vernielen bloemstukken op stedelijke begraafplaats: “Schande, schande, schande”

Vandalen hebben vernielingen aangericht op de stedelijke begraafplaats in Mechelen. Dat werd vanochtend vastgesteld. “Schande, schande, schande”, zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA).

Sven Van Haezendonck

Het is vandaag Allerheiligen. Veel mensen herdenken dan hun overleden familieleden of vrienden. Voor sommige mensen zal dat vandaag pijnlijk zijn.

Zowel op het ereperk als op het militaire ereperk van de begraafplaats in de Dijlestad sloegen vandalen toe. Op verschillende graven werden bloemstukken en bloempotten vernield en er werden vlaggen gestolen. Personeel van de stad ontdekte dat vanochtend.

“De politie heeft vaststellingen gedaan en voegt die bij aan een al lopend onderzoek (eerder waren er al diefstallen op het kerkhof, red.)”, zegt Hendrickx. “Het lijkt wel - als het dezelfde daders zijn - dat ze ons extra willen uitdagen door bewust de nacht voor 1 november toe te slaan. De dag waarop duizenden mensen de grote begraafplaats, één van de grootste van het land, bezoeken. Intriest is het!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER