Wereld Vegan Dag: 5 tips voor beginnende veganisten
Vandaag is het Wereld Vegan Dag, een dag waarop de veganistische levensstijl in het zonnetje gezet wordt. Wereldwijd zijn er (stilletjes aan) steeds meer mensen die alle dierlijke producten vermijden, al blijft het natuurlijk niet gemakkelijk. Aan iedereen die veganist wil worden of meer veganistisch wil eten, vroegen we 5 tips aan Angele Donskaia (26) die ondertussen al zo’n 3 jaar vegan eet.
1. Informeer jezelf
“Ga niet zomaar van de ene dag op de andere veganistisch leven. Bereid je er grondig op voor: lees veel boeken en blogs en praat erover met mensen die er iets van kennen. Begin er pas aan, als je zeker weet welke voedingstoffen je lichaam precies nodig heeft en hoe je die vervangt”, aldus Angela.
2. Honger lijden is not done
“Vaak stoppen mensen met een veganistische levensstijl, omdat ze ervan uitgaan dat vegan gelijkstaat aan een normale maaltijd, maar dan zonder vlees, vis en zuivel. Dat klopt uiteraard niet. Je moet er net voor zorgen dat je van bepaalde voedingswaren (zoals pakweg rijst of groenten) meer eet, en het ontbrekende vlees, vis en zuivel compenseert. Honger lijden mag écht nooit.”
3. Licht je omgeving in
“Het is belangrijk om je omgeving in te lichten, zodat ze wéten dat je niet eet van een slagroomtaart of van een saus met room in. Je hoeft niet per se te eisen dat ze altijd veganistisch koken, maar het maakt op restaurant gaan bijvoorbeeld wel een stuk makkelijker,” vertelt Angela.
4. Ben zeker van je keuze
“Wees zeker van je eigen keuze en weet waarom je het doet, dan kunnen anderen je minder snel van gedachten doen veranderen met hun eigen mening en commentaar. Doe het voor je gezondheid, het milieu of de dieren, maar doe het vooral niet (enkel en alleen) omdat Beyoncé het bijvoorbeeld ook doet.”
5. Voedingstips voor verzadiging
“Soms is het als vegan moeilijk om een verzadigd gevoel te krijgen, want dierlijke producten vullen doorgaans nogal snel. Ik ben persoonlijk fan van plantaardige melk en yoghurt, plantaardige proteïne poeders, veel fruit, pasta, quinoa en boontjes.”
Angela deelt dagelijks vegan ideetjes op haar Instagramaccount @wkndvegan en heeft ook een eigen website NORTH MAG.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer