Trein ramt auto op overweg: vrouw zwaargewond

Tussen Lichtervelde en Kortrijk zijn sinds 17.30 uur opnieuw beide treinsporen vrij. Na de aanrijding woensdagvoormiddag tussen een trein en een auto aan over overweg in Rumbeke, verliep het treinverkeer tijdelijk over één spoor. Het ongeval veroorzaakte geen schade aan de infrastructuur en de auto is intussen weggetakeld waardoor de toestand zich opnieuw heeft genormaliseerd, meldt woordvoerder Frédéric Petit van spoorinfrastructuurberheerder Infrabel. Reizigers dienen wel nog rekening te houden met gevolgsvertragingen.

Bert Feys

De aanrijding gebeurde omstreeks 11.45 uur. De trein van Oostende naar Brussel reed een auto aan bij de overweg in de Guido Gezellelaan, in Rumbeke bij Roeselare. In de trein zaten een tachtigtal reizigers. Zij konden rond 12.25 uur op een vervangbus overstappen. Het treinverkeer was korte tijd volledig onderbroken tussen Lichtervelde en Kortrijk, maar kon sinds 13.05 uur opnieuw over één spoor

De auto werd meer dan honderd meter verder gesleurd. De brandweer kon de vrouw uit het autowrak bevrijden. Ze werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen