Bruno Press
Volledig scherm
© Bruno Press

Een tabakoloog legt uit hoe je best stopt met roken

Rokers stoppen voornamelijk omdat ze zich zorgen maken over hun eigen gezondheid of die van hun kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek in samenwerking met het Trimbos-instituut en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Maar hoe stop je nu best met roken? Wij vroegen het aan tabakoloog Laura Jacobs.

23 reacties

  • Lorea Del Rio

    7 jaar geleden
    Ik stop 20 keer per dag met succes
  • Mathieu Peeters

    7 jaar geleden
    Wat een zever allemaal. Dat soort mensen is gewoon op geld uit en hopen dat binnen te krijgen met hun gezever. Ik rookte 3 pakjes sigaretten per dag en ben van de ene dag op de andere gestopt zonder de een of andere zeveraar die aan mijn oren zeverde. En dit is ondertussen toch al 37 jaar geleden, dus waar zit die person met zijn zever.
  • Dimitri Zotte

    7 jaar geleden
    je moet de karacter voor hebben om onmiddelijk te stoppen is veel goedkoper dan al da bucht da je er voor inneemt om te stoppen met roken
  • RENE LENAERTS

    7 jaar geleden
    Merkwaardig dat de "tabakoloog" het enkel heeft over psychologische hokus pokus en niet over farmaceutische hulpmiddelen; Onontbeerlijk voor zware rokers! Ik heb het zelf ondervonden.
  • Mario Tersago

    7 jaar geleden
    Sinds januari gewoon gestopt. Zonder enige aankondiging, gewoon voor mezelf. Tegen maart had ik totaal geen behoefte meer aan een sigaret. Alleen als ik (teveel) drink (zeer zelden), durf ik enkele sigaretten opdoen maar nadien heb ik er geen zin meer in.