Weerman met ‘afgehakt’ hoofd brengt kijkers aan het lachen

Bij het Met Office, het nationale weerkundige instituut van het Verenigd Koninkrijk, hebben ze zo hun eigen manier om Halloween te vieren. De Brit Alex Deaking bracht voor de verandering zijn weerpraatje met een ‘afgehakt’ hoofd. Uiteraard ging het gewoon om een visueel trucje in de studio.

kmlo

Het ‘afgehakte’ hoofd van de man was niet het enige dat baadde in de Halloween-sferen. Ook de kaart op de achtergrond had enkele wijzigingen ondergaan. Zo kregen de wolken een paarse kleur en werden alle namen van steden aangepast naar een ‘spookachtige’ versie. Norwich werd bijvoorbeeld Norwitch, terwijl London dan weer werd omgedoopt tot Londemon. Ondanks de grappige twist ging het wel om echte weerkaarten.

“Er zijn grote opklaringen over Engeland in Wales, ook in Noord-Ierland”, klonk het bij Deaking. “En als we hier de ‘bloederige regen’ aan toevoegen, dan zien we dat het voornamelijk een vochtige nacht zal worden in het westen van Schotland.”

In een tweede filmpje liet het Met Office nog zien hoe ze hun grapje tot een goed einde konden brengen. Collega Chris Page zorgde er met een groene muts voor dat zijn gezicht helemaal verdween, terwijl Deaking met een groen kledingstuk voor net het omgekeerde effect zorgde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer