Politie verspreidt beelden van gangsters die Quick overvielen

Politie en parket hebben beelden verspreid van de daders die in april van dit jaar een gewapende overval pleegden op het Quick-restaurant langs de Ring in Ruisbroek. Het is niet de eerste keer dat overvallers deze locatie als doelwit kiezen.

Jelle Schepers

Door beelden te verspreiden van de bewakingscamera’s in en aan het Quick-restaurant langs de Buitenring in Ruisbroek hopen parket en politie op een doorbraak in de zaak van een gewapende overval op 18 april dit jaar. Die bewuste dinsdagavond hielden twee gemaskerde gangsters zich op in de struiken vlakbij de drive-in. Ze wachtten er tot de laatste klant zijn bestelling kwam oppikken en begaven zich nadien naar het doorgeefluik van de drive-in. De eerste overvaller drong gewapend via het luik naar binnen, kort nadien gevolgd door zijn kompaan.

Medewerker bedreigd

Op dat moment waren vijf medewerkers in de zaak bezig met opruimen. Een van hen stond oog in oog met de eerste overvaller en werd naar de kassa geduwd om die open te maken. De tweede gangster, die opviel door zijn fluo jas en een mes met een lemmet van zowat 30 centimeter vasthield, verzamelde het geld in een zwarte tas. De eerste overvaller hield op dat moment de medewerker vast en vroeg hem in het Frans naar de locatie van de kluis. Toen het slachtoffer hierop antwoordde dat enkel de manager daar kennis van heeft, kreeg hij een slag in het gezicht. Hij werd gedwongen om de manager te roepen, maar die liet zich niet zien. De dader met de fluo jas werd ongeduldig. Hij riep zijn kompaan in het Frans toe dat het allemaal lang begon te duren en dat ze moesten vertrekken. Die aftocht verliep moeizaam, want bij het naar buiten klauteren, viel een van de gangsters op de grond met het mes nog in zijn handen. Beide daders liepen in de richting van een gat in de afsluiting, waarna ze verdwenen. Achter die omheining bevindt zich de Broekweg en de politie vermoedt dat daar een vluchtvoertuig klaarstond.

De politie hoopt op tips over dat voertuig of over de daders. Beiden spraken Frans en droegen een zwarte bivakmuts en zwarte handschoenen. De eerste, struis gebouwde dader droeg een donkergrijze trainingsvest, donkere broek met bruine riem en zwarte sportschoenen. De tweede, normaal gebouwd, droeg een blauwe jeans en zwarte herenschoenen, maar viel vooral op door zijn opvallende fluogele en donkerblauwe werkvest met reflecterende stroken.

Tips over deze overval kunnen gratis en discreet doorgegeven worden via 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen