© VIER

Legt Bill Barberis het vuur aan de schenen van straffe kandidates in ‘De Slimste Mens’?

Comedian Jens Dendoncker moest de handdoek in de ring gooien, maar hij maakt plaats voor een ander bekend mannelijk gezicht. Het is ‘Thuis’-acteur Bill Barberis die klaarzit om de twee dames weerwerk te bieden, want Dalilla Hermans en professor Magaly Rodriguez Garcia beloven straffe kandidates te zijn.

mrra

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent de aflevering van woensdag van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Acteur Guillaume ‘Bill’ Barberis doet bij heel wat fans van ‘Thuis’ de harten sneller slaan, maar dan onder de naam Toon Vrancken. Sinds maart is hij echter uit de soap verdwenen, maar hij was nog te zien op het witte doek in de langspeelfilm ‘Allemaal familie’. In tussentijd blijft Bill zich verder verdiepen in het improvisatietheater. Nu waagt hij zich dus aan De Slimste Mens.

Er lijkt alvast een bromance te ontstaan tussen de nieuwe kandidaat en presentator Erik Van Looy, die vol lof is over de 35-jarige acteur. Al moet hij wel even één ding verduidelijken bij Bill...

Wie zetelde in de jury?

Zowel Jan Jaap van der Wal als Jeroom zagen we al een keertje opdraven in dit nieuwe seizoen van De Slimste Mens, maar de combinatie van de twee comedians heeft aparte gevolgen. Ze lijken vooral een fascinatie te hebben gekregen over de knieën van Bill Barberis.

© VIER

Wat was de meest opvallende vraag?

Terwijl Willy Naessens van zijn etentje probeert te genieten, wordt hij plots gestoord door een gekende kreun. Dat levert een heel andere weergave van een stukje legendarische televisie op, want Willy lijkt het allemaal maar irritant te vinden, dat gehijg vanuit ‘When Harry Met Sally’.

Welke bekentenis hadden we niet zien aankomen?

De avond na Halloween was het uitgelezen moment voor Bill om te vertellen wat hem de stuipen op het lijf jaagt en hem ’s nachts in zijn nachtmerries achtervolgt: een wc. In welke vorm dat maakt niet echt uit. “Dat ik naar het wc moet, dat er geen wc is, dat die wc heel vuil is, dat er mensen rondom staan. Altijd iets met een wc”, zo legt hij uit.

© VIER

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

De quiz wordt sterk gespeeld met - opnieuw - drie opvallend straffe kandidaten. Hun resultaten schommelden wat heen en weer, met Dalilla voornamelijk aan kop, maar ze bleven aan elkaar gewaagd gedurende het hele spel. Net zoals gisteren wist Dalilla uiteindelijk de aflevering te winnen met een heel minieme voorsprong van maar zes seconden. De eindstand vlak voor de finale zag er als volgt uit: Bill (347), Magaly (291), Dalilla (353). Nipt, maar Bill en Magaly moesten verder strijden voor hun plaatsje in de populaire tv-quiz.

Hoe verliep de finale?

De twee finalisten gingen gelijk op, maar omdat Bill nog maar 37 seconden op zijn teller had staan, mocht hij antwoorden in plaats van Magaly. Hij had maar drie trefwoorden nodig om haar cijfer naar 0 te brengen. Toen hij alles moest vertellen over Patrick Janssens, kon hij de professor in een mum van tijd naar huis spelen. Over en uit voor één van de topfavorieten van het spel.

Wie zien we donderdag?

Bill Barberis mag tot zijn eigen verbazing zo de plaats van “de professor” innemen in de volgende aflevering. Daar krijgt hij opnieuw gezelschap van twee vrouwen, maar deze keer is Heidi Van Tielen ook van de partij, presentatrice op Qmusic.

En dat ziet Sam Gooris helemaal zitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER