Inheemse leiders uit Latijns-Amerika, Indonesië en Afrika, protesteren voor de Brandenburger Toren in Berlijn. Ze vormen de beweging 'Guardians of the Forest', en willen een stem in het klimaatdebat.
Volledig scherm
Inheemse leiders uit Latijns-Amerika, Indonesië en Afrika, protesteren voor de Brandenburger Toren in Berlijn. Ze vormen de beweging 'Guardians of the Forest', en willen een stem in het klimaatdebat. © AFP

Mensen in armere landen moeten vijf keer sneller op de vlucht door extreem weer dan mensen in rijkere landen

KlimaatveranderingDe inwoners van lage- en middeninkomenslanden lopen vijf keer meer risico om te moeten vluchten door plotselinge klimaatrampen, zoals overstromingen en stormen, dan mensen in rijkere landen. Dat blijkt uit het rapport 'Uprooted by Climate Change', dat Oxfam uitbrengt aan de vooravond van de 23ste internationale klimaatconferentie in Bonn.

4 reacties

  • Freek De Meyer

    6 jaar geleden
    Er is wel een verschil tussen vijf keer sneller op de vlucht moeten, en vijf keer meer risico lopen om te vluchten...
  • Patrick Moorthamer

    6 jaar geleden
    Het is de ver van mijn bed show,niemand durft íets te doen tegen het kapitaal. Dat primeert,en een paar miljoen of miljard wat maakt het hun uit zijn te veel mensen op deze aardbol
  • Marc Van Orshaegen

    6 jaar geleden
    alsof dat onze schuld is
  • Polyvalent

    6 jaar geleden
    Misschien ook omdat mensen uit rijkere landen hun tijd er in steken om zich te bewapenen tegen deze natuurgrillen? ;-) In arme landen liggen vruchtbare stroken grond te verkommeren omdat men liever gaat vechten. En verder is het klimaat toch steeds veranderend, al eeuwen lang. Kom niet meer op mijn gemoed werken want er zitten veel te veel CEO's klaar met hun grijpgrage tentakels!