Direct naar artikelinhoud
NMBS

Trein afgeschaft door pensioenfeestje NMBS

Een trein 's avonds op een station.Beeld Photo News

Een pensioenfeestje bij de NMBS in Vorst is vorige week helemaal uit de hand gelopen. Resultaat: één internationale trein moest afgeschaft worden, een tweede liep flinke vertraging op en 's avonds liet de uitgelaten bende ook een trein stoppen - met nog meer vertragingen als gevolg. Bij de NMBS kunnen ze er niet mee lachen. Er is meteen een intern onderzoek geopend.

In de lokalen van het rangeerstation in Vorst stond donderdagmiddag alles in gereedheid om een collega na jaren trouwe dienst uit te zwaaien. Dat zorgde ervoor dat er amper nog mensen aan het werk waren om de dienst te verzekeren. Met alle gevolgen van dien: de internationale trein die om 14.37 uur in Brussel-Centraal zou vertrekken richting Luxemburg moest afgeschaft worden. 

Treinreizigers bleven in de kou staan. Want er was simpelweg niet meer voldoende personeel aan het werk op dat moment, om de trein klaar te maken en om de wagons te poetsen. Een uur later zag het ernaar uit dat ook de volgende internationale trein met bestemming Luxemburg niet op tijd klaar zou zijn, maar dat is uiteindelijk wel gelukt. Die trein kon met 33 minuten vertraging alsnog vertrekken.

's Avonds zorgden de feestvierders ook nog voor problemen op de lijn Brussel-Namen-Luik. Een passagierstrein werd tegengehouden en nadat hij toch vertrokken was, werd er aan de noodrem getrokken.

De NMBS zit behoorlijk verveeld met de zaak: "Het klopt dat er een personeelsfeestje was in het rangeerstation van Vorst", zegt woordvoerder Dimitri Temmerman. "Dat is op zich geen probleem, maar er moet altijd personeel aanwezig blijven om ervoor te zorgen dat de treinen stipt en veilig kunnen rijden. De oorzaak van de hinder maakt momenteel voorwerp uit van een intern onderzoek."