© Photo News

500 extra banen voor Audi Brussels, maar toeleverancier in Sittard schrapt 115 jobs

Bij Faurecia Automotive Seating in het Nederland Limburgse Sittard, niet ver van de grens met Dilsen-Stokkem, verliezen 115 werknemers hun baan. De fabriek beëindigt juli volgend jaar de productie van autostoelen voor de Audi A1, die momenteel nog in Brussel gemaakt wordt. Eerder raakte bekend dat de productie van nieuwe, elektrische modellen daar 500 extra banen oplevert.

De Limburger, fivr

De vakbonden FNV Metaal, De Unie en ABW hebben met het bedrijf overeenstemming bereikt over een sociaal plan. De leden zijn volgens FNV-bestuurder Hans Wijers in overgrote meerderheid akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat. Hij spreekt van een ‘mooi resultaat.’

Faurecia Automotive Seating in Sittard maakt deel uit van de Franse Faurecia-groep, producent van auto-onderdelen met wereldwijd 320 productielocaties en 30 researchcentra. In Sittard worden sinds 2010 autostoelen geassembleerd voor de Audi A1 die in een autofabriek in Brussel wordt gebouwd. Daar loopt de opdracht van Audi voor de assemblage van de voorstoelen en de achterbank medio 2018 af. “In ruil” voor het verlies van de A1 krijgt de Brusselse fabriek de productie van de elektrische modellen e-tron-modellen, goed voor bijna 500 extra jobs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer